Kansanedustaja uhkaa yhtiötä laajalla perunalastuboikotilla

Ahvenanmaan kansanedustaja Mats Löfströmin mukaan saarimaakunta ei hevin suostu Taffelin sipsitehtaan sulkemiseen.

 • LKS 20041108 - HELSINKI - ORKLA OSTAA CHIPSIN: Norjalainen monialayhtiö Orkla tarjoutuu ostamaan loputkin ahvenanmaalaisesta Chips-yhtiöstä. Tarjouksen mukaan yhtiön hinnaksi tulee 402 miljonaa euroa. Norjalaiset tarjoavat elintarvikkeita ja välipaloja valmistavan Chipsin osakkeenomistajille noin 30 prosenttia parempaa hintaa kuin yhtiön osakkeesta on maksettu pörssissä lähimmän vuoden aikana. Yhtiöt kertoivat kaupan järjestelyistä maanantaina Maarianhaminassa pidetyssä tiedotustilaisuudessa. LEHTIKUVA / Pekka Sakki / pfp 2004

  Perunalastut ovat pitkään olleet merkittävä bisnes Ahvenanmaalla.

  ()
 • LKS 20150508 RKP:n kansanedustaja Mats Löfström RKP:n eduskuntaryhmän kokouksessa Helsingissä 8. toukokuuta 2015 LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

  Mats Löfström.

  ()

Norjalainen Orkla aikoo sulkea Ahvenanmaalla perunalastutehtaansa. Taffel Chipsejä Ahvenanmaalla 45 vuotta valmistanut Orkla käy yt-neuvotteluja 104 työntekijänsä kanssa.

Ahvenanmaan ainoa kansanedustaja Mats Löfström kirjoittaa Facebookissa, että hän tulee tekemään kaiken mahdollisen asiassa. Asiaan kuuluu suomalaisten informointi viestin lähettämiseksi Orklalle.

– Me haluamme kotimaiset ja lähellä tuotetut sipsimme yhä Haraldsbystä - ja me vaihdamme sipsimerkkiä, jos tehdas suljetaan, Mats Löfström toteaa.

– Orkla on tähän asti ollut vastuullinen omistaja ja sillä on mahdollisuus jatkaa sipsien kehittämistä Ahvenanmaan kanssa ja jatkaa selvänä markkinointijohtajana Suomessa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.