Verkkouutiset

LM: Presidentiksi pyrkivä Tuula Haatainen haluaa Tarja Halosen linjalle

Kansanedustaja Tuula Haatainen pyrkii SDP:n presidenttiehdokkaaksi, kertoo Lännen Media.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Pitää olla aidot vaalit ja kunnollinen ehdokasasettelu, eikä hyssyttelyä. Itsensä pitää laittaa likoon, sillä maailma ei muutu kuin toimimalla, Tuula Haatainen sanoo Lännen Medialle muun muassa Turun Sanomien julkaisemassa jutussa.

Presidenttinä hän veisi Suomen linjaa lähemmäs edellisen demaripresidentin Tarja Halosen kausien (2000–2012) ulkopolitiikkaa.

– Maailmantilanne huutaa arvojohtajuutta ja sitä, että presidentti ottaa kantaa. Halonen painotti vahvasti kestävää kehitystä, ympäristökysymyksiä, globaalin eriarvoisuuden ja köyhyyden vähentämistä ja sitä, että Suomi ei eristäytyisi vaan olisi aktiivinen kansainvälisillä foorumeilla. Kun vertaan (Sauli) Niinistön ja Halosen linjoja toisiinsa, kallistun kyllä Halosen linjalle, Haatainen kertoo.

Hänen mielestään Niinistö on onnistunut turvallisuuspolitiikassa noudattamalla edeltäjiensä Mauno Koiviston ja Halosen linjoja.

– Siinä ei ole huomautettavaa, mutta arvojohtajuus ja Halosen kaltainen aktiivisuus kansainvälisessä politiikassa erottaisivat minut presidenttinä Niinistöstä, Haatainen sanoo.

Turvallisuuspolitiikassa Haatainen syventäisi EU-maiden välistä puolustusyhteistyötä.

– Suomella pitää olla oma uskottava puolustus, mutta viime vuosien kehitys vahvistaa käsitystäni eurooppalaisen yhteistyön vahvistamisen tärkeydestä, Haatainen määrittää.

Sauli Niinistöltä hän olisi toivonut enemmän arvojohtajuutta.

– Kansalaiset odottavat presidentiltä enemmän kannanottoja ja arvojohtajuutta, Haatainen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)