LM: Psykiatrisia laitoksia valvotaan huonosti

Lännen Median tekemän kyselyn mukaan monen psykiatrisen laitoksen valvontatarkastuksesta on saattanut kulua jo vuosia.

  • LKS 20160222 // LKS 20160218 Turun Kaupunginsairaalan vanhuspsykiatrian osasto 18. helmikuuta 2016 Turussa. Turun kaupungin hyvinvointitoimiala aloittaa selvityksen epäillyistä väärinkäytöksistä Turun kaupunginsairaalan psykiatrisilla suljetuilla osastoilla. LEHTIKUVA / RONI LEHTI

    Turun kaupunginsairaalan vanhuspsykiatrisella osastolla paljastui pitkään jatkuneita räikeitä väärinkäytöksiä

    ()

Turun kaupunginsairaalan vanhuspsykiatrisella osastolla paljastui viime viikolla pitkään jatkuneita räikeitä väärinkäytöksiä osaston potilaita kohtaan. Potilaita on ylilääkitty, pahoinpidelty, eristetty ja nöyryytetty vuosien ajan ilman että asiaan on puututtu.

Kun asia tuli julki, selvisi että aluehallintovirasto oli tarkastanut yksikön viimeksi viisi vuotta sitten, kertoo Lännen Media muun muassa Kalevassa julkaistussa artikkelissa.

Aluehallintovirastot vastaavat alueidensa terveydenhuoltoyksiköiden valvonnasta. Käytännössä niillä ei ole valvontatyöhön tarpeeksi resursseja.

– Valtion talouden tuottavuusohjelma on karsinut virkoja ja valvontaresurssien puute on heikentänyt laitoksissa olevien potilaiden oikeusturvaa, kerrotaan aluehallintovirastoista.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.