Verkkouutiset

Viime hetken draama eduskunnassa: oppositio ei halunnutkaan Stubbin luottamusta äänestykseen

Vasemmistoliiton kansanedustajat perääntyivät aikeestaan esittää valtiovarainministerille epäluottamuslausetta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Oppositiopuolueet vaativat tiistaina valtiovarainministeri Alexander Stubbilta (kok.) selvitystä hallintarekisteriä koskevista lausunnoistaan.

Iltapäivällä eduskunnassa vasemmistoliiton kansanedustajat olivat lisäksi esittämässä epäluottamuslausetta. Siitä oltaisiin äänestetty keskiviikkona.

Vasemmistoliiton kansanedustajat Markus Mustajärvi ja Jari Myllykoski jättivät kuitenkin viime hetkellä hankkeensa sikseen. He peruivat juuri tulossa olleet puheenvuoronsa, joka aiheutti ihmetteleviä välihuutoja.

Istuntosalissa Mustajärven puheilla kävivät juuri tätä ennen Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ja ryhmäjohtaja Antti Lindtman. Miesten nähtiin lyövän kättä päälle.

Markus Mustajärvi kertoo Verkkouutisille valmistelleensa hanketta tarkkaan ja pitkään jo viikonloppuna. Lopulta vaakakupissa painoi se, että opposition mahdollisuudet asiassa olisivat loppuneet siihen.

Kädenpuristuksessa oli hänen mukaansa kyse ”jatkoprosessista” sopimisesta.

– Emme halunneet päästää liian helpolla. Haluamme saada selvyyden. Ei ole kyse mistään lipsautuksesta, kun 10 ja 90 prosenttia sekoittuvat, Markus Mustajärvi sanoo.

Hän sanoo jättävänsä asian eteenpäin viemisen vasemmistoliiton johdolle ja ryhmäjohdolle.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb pyysi tiistaina opposition ryhmäjohtajia eli vihreiden Outi Alanko-Kahiluotoa, vasemmistoliiton Aino-Kaisa Pekosta ja Sdp:n Antti Lindtmania yksilöimään asiassa kaikki väitteet, joihin he haluavat vastauksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)