Verkkouutiset

Jari Lindström: Turvapaikka-asioissa pyritään mahdollisimman lyhyisiin käsittelyaikoihin

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) korostaa, että hallintotuomioistuimissa pyritään turvapaikka-asioissa mahdollisimman lyhyisiin käsittelyaikoihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Tämä pyritään varmistamaan siten, että sekä Helsingin hallinto-oikeuden että korkeimman hallinto-oikeuden määrärahoja on tälle vuodelle merkittävästi lisätty. Rekrytointiprosessit ovat jo käynnissä, Jari Lindström sanoi Hallintotuomioistuinpäivässä Helsingissä.

– Lisäksi olemme lisänneet koulutusta ja muuta hallinnollista tukea, ministeri jatkoi.

Lindström totesi, että joutuisa käsittely on hakijan etu ja osa hakijan oikeusturvaa.

– Turvapaikkaa hakevien kannalta on tärkeää, että he saavat asiaansa ratkaisun kohtuullisessa ajassa. Tämä on tärkeää siksi, etteivät hakijat joudu asumaan vastaanottokeskuksissa tarpeettoman kauan. Asioiden viivytyksetön käsittely on tärkeää kuitenkin myös valtiontaloudellisista syistä, hän sanoi.

Lindström kertoi, että oikeusministeriössä käsitellään parhaillaan lausuntopalautetta hallituksen esitykseen, jolla pyritään sujuvoittamaan turvapaikka-asioiden käsittelyä tuomioistuimissa sekä hillitsemään prosessien kustannuksia.

– Pyrimme saamaan esityksen eduskuntaan helmikuun aikana, ministeri sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)