Jari Lindström: Turvapaikka-asioissa pyritään mahdollisimman lyhyisiin käsittelyaikoihin

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) korostaa, että hallintotuomioistuimissa pyritään turvapaikka-asioissa mahdollisimman lyhyisiin käsittelyaikoihin.

  • LKS 20151215 Oikeus- ja työministeri Jari Lindström eduskunnan täysistunnon budjettikäsittelyssä tiistaina 15. joulukuuta 2015 LEHTIKUVA Vesa Moilanen

    Oikeus- ja työministeri Jari Lindström.

    ()

– Tämä pyritään varmistamaan siten, että sekä Helsingin hallinto-oikeuden että korkeimman hallinto-oikeuden määrärahoja on tälle vuodelle merkittävästi lisätty. Rekrytointiprosessit ovat jo käynnissä, Jari Lindström sanoi Hallintotuomioistuinpäivässä Helsingissä.

– Lisäksi olemme lisänneet koulutusta ja muuta hallinnollista tukea, ministeri jatkoi.

Lindström totesi, että joutuisa käsittely on hakijan etu ja osa hakijan oikeusturvaa.

– Turvapaikkaa hakevien kannalta on tärkeää, että he saavat asiaansa ratkaisun kohtuullisessa ajassa. Tämä on tärkeää siksi, etteivät hakijat joudu asumaan vastaanottokeskuksissa tarpeettoman kauan. Asioiden viivytyksetön käsittely on tärkeää kuitenkin myös valtiontaloudellisista syistä, hän sanoi.

Lindström kertoi, että oikeusministeriössä käsitellään parhaillaan lausuntopalautetta hallituksen esitykseen, jolla pyritään sujuvoittamaan turvapaikka-asioiden käsittelyä tuomioistuimissa sekä hillitsemään prosessien kustannuksia.

– Pyrimme saamaan esityksen eduskuntaan helmikuun aikana, ministeri sanoi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.