Työministeri Lindström: Ymmärrän nyt miksi poliitikkojen puheet ovat ympäripyöreitä

Jari Lindström toivoo kriitikoilta omaa aloitteellisuutta.

  • LKS 20160212  Työ- ja oikeusministeri Jari Lindström teduskunnan täysistunnossa Helsingissä 12. helmikuuta 2016. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Jari Lindström.

    ()

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) kertoo pitäneensä taukoa sosiaalisesta mediasta. Hänen mukaansa kommentointi ja kirjoittaminen eivät ole helppoa ja kevyttä puuhaa.

– Se on joskus äärimmäisen raskasta. Kaiken työn ohella, jota todellakin on riittävästi, päivitysten ja keskustelun käyminen somessa on vaativaa, hän sanoo blogissaan.

Lindströmin mukaan häneltä penätään monesti vastauksia ja kantoja monenkirjaviin asioihin.

– No jos kerron kantani somessa, olen sen vankina sillä hetkellä. Mikään sanottua ei saisi sanotun jälkeen muuttaa vaikka uutta tietoa tulisikin.

Myöskään esimerkiksi lehtikirjoituksiin on hänen mukaansa mahdotonta saada kaikkea aihepiiriin liittyvää. Hän kertoo myös ymmärtävänsä nyt aika lailla paremmin sen, miksi poliitikkojen vastaukset ovat kovin usein ympäripyöreitä.

– Varsinkin nykyaikana kun kaikki sanomasi ja kirjoittamasi elää bittiavaruudessa lähes ikuisesti.

Lindströmin mukaan on selvää, että kirjoitti, lausui tai oli mieltä tahansa, se ei kelpaa kaikille. Vaikka niin ei tarvitse ollakaan, hän toivoo kuitenkin kriitikoilta omaa aloitteellisuutta selvittää ensin itse mitä oikeasti ollaan tekemässä ja tehty.

– Eikä suinkaan niin, että kommentoijan oma asenne ja mielikuvitus saa siivet selkäänsä. Niin että henkilö uskoo omia kuvitelmiaan ja pitää niitä vaikkapa hallituksen tai yksittäisen ministerin tekosina ja kantana.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.