Verkkouutiset

Ministeri Jari Lindström: En hyysää, enkä ole unohtanut kantasuomalaisia

Oikeus- ja työministeri kertoo saavansa paljon negatiivissävytteistä palautetta kotouttamisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps) vastaa Uuden Suomen blogissaan kotouttamiskommentteihin, joita hän kertoo saaneensa paljon. Ministeri kertoo palautteen olevan pääasiassa kriittistä ja jopa kielteistä.

Ministeri haluaa kirjoituksellaan muistuttaa olevansa maahanmuuttajien kotouttamisen vastuuministeri. Hänen mukaansa erot sisäministeriön ja Lindströmin edustaman työ- ja elinkeinoministeriön maahanmuuttoa koskevan työnjaon välillä eivät ole monille kansalaisille selviä.

Lindström kertoo puhuvansa oleskeluluvan saaneiden puolesta, vaikka saakin kielteistä palautetta.

– Tulisiko minun siis tehdä oma työni vasemmalla kädellä tai jättää se kokonaan tekemättä, koska ”hyysään matuja” tai siksi että ”olen unohtanut suomalaiset työttömät”? Ei tulisi. Lakikin siihen velvoittaa, hän kirjoittaa.

Ministeri muistuttaa, että Suomen tämänhetkinen tilanne pakottaa ratkomaan monia ongelmia samanaikaisesti. Turvapaikanhakijoiden ennätyksellinen määrä on pakottanut päätöksentekijät toimimaan uudella tavalla ja etsimään uudenlaisia keinoja muun muassa kotouttamiseen.

– En hyysää, enkä ole unohtanut kantasuomalaista työtöntä. Heitä on aivan liikaa ja varsinkin pitkäaikaistyöttömiä. Siihen samaan markkinaan sijoittuvat siis muualta Suomeen tulleet. Niin oleskeluluvan saaneet kuin ihan työn perässä muuttaneet, hän toteaa.

Lindströmin mukaan olennaisinta on saada nyt investointeja Suomeen ja sitä kautta uusia työpaikkoja.

– Se nostaisi taloutta ja pienentäisi työttömyyttä. Siksi tehtiin kiky-sopimus. Se ei tietenkään yksin riitä, vaan paljon muutakin tarvitaan. Uusia keinoja esitetään syksyn budjettiriiheen. Tämän kaiken avulla voisimme auttaa kaikkia, niin kantasuomalaisia kuin kotoutujiakin. Ei kenenkään ohitse eikä toisen kustannuksella, hän kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)