Verkkouutiset

”70 kilometrin tarkk´ampuja”, ”asevaikutusta syvälle” – Suomi odottaa näiden rakettien myyntivapautusta

Komentajan mukaan Suomen hankinnat ajantasaistavat merkittävästi puolustusvoimien vaikuttamiskykyä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusvoimain komentaja kenraali Jarmo Lindberg kirjoittaa Keskisuomalaisen vierailija-kolumnissa otsikolla Kansainvälinen puolustusyhteistyö vahvistaa.

Kenraali Lindberg erittelee Yhdysvaltain kanssa tehtävää puolustusmateriaaliyhteistyötä. Hänen mukaansa hyvä yhteistyösuhde edellyttää pidemmällä tähtäimellä, että molemmat osapuolet hyötyvät.

Hän mainitsee näkyvänä ajankohtaisena esimerkkinä Hornetien elinkaaripäivityksen 2012-2016. Hävittäjien viesti-, omasuoja- ja maalinosoitusjärjestelmiä päivitetään nykyaikaisella teknologialla ”midlife update” -päivityksessä.

”Osana Hornet-elinkaaripäivitystä uusimme niin ikään koneen aseistuksen uudella ilmasta-maahan -täsmäohjuksella. Yhdysvallat vapautti Suomelle ensimmäisenä eurooppalaisena maana pitkän kantaman ilmasta maahan JASSM-rynnäkköohjuksia. Korkean teknologiansa vuoksi ohjuksen myyntivapautus Yhdysvaltain hallinnon puolelta sotilasliitto Naton ulkopuoliselle maalle oli poikkeuksellista ja konkreettinen osoitus puolustusyhteistyömme korkeasta laadusta”, komentaja Jarmo Lindberg toteaa.

Hän kertoo Suomen odottavan seuraavaksi Yhdysvaltain kongressilta myyntivapautusta GMLRS-raketinheitinjärjestelmälle.

”GPS-teknologiaa hyödyntävää heitinjärjestelmää kutsutaan sen tulentarkkuuden vuoksi myös ’70 kilometrin tarkk’ampujaksi’. Maavoimille hankittava raketinheitinjärjestelmä tarjoaisi mahdollisuuden ulottaa tarvittaessa asevaikutusta syvälle”.

Komentajan mukaan turvallisuusympäristömme on muuttunut kielteiseen suuntaan. Kansainvälisellä puolustusyhteistyöllä hänen mukaansa ”vahvistamme puolustuskykyä ja turvaamme sotilaallisten suorituskykyjen kehittämistä”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)