Teuvo Hakkaraista harmittaa: Kun joku herra ay-liitosta pyrkii eduskuntaan, hänelle maksetaan kaikki

Perussuomalaisia kismittää ammattiliittojen raha vaaleissa.

  • LKS 20160212  Perussuomalaisten Teuvo Hakkarainen  eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 12. helmikuuta 2016. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Teuvo Hakkarainen.

    ()

Perussuomalaisten Teuvo Hakkarainen puhui vaalirahan läpinäkyvyydestä, kun eduskunta keskusteli valtiontalouden tarkastusviraston kertomuksesta 2015 vaalirahoituksen valvonnasta.

– Ehdottomasti kannatan sitä, että tämä on läpinäkyvää, mutta emme me kyllä samalla viivalla hyppää tuolla maaseudulla ja kaupungeissa ja niin edespäin. Otetaanpa esimerkki: Joku liiton herra tuolta ammattiliitosta lähtee pyrkimään eduskuntaan, hänen vaalikampanjansa käytännössä maksetaan kaikki, Teuvo Hakkarainen sanoi.

– Jos tavan jätkä lähtee tuolta, niin kuin minä, kaikki on tehtävä itse ja maksettava. Jos ei ole tunnettavuutta, niin niitä tukijoita ei sinne löydy.

– Mutta niillä, jotka näistä järjestöistä lähtevät pyrkimään, se järjestö on takana ja maksaa viulut. Me olemme täysin eri viivalla heidän kanssaan, Hakkarainen valitteli.

Kampanjarahan katosta Teuvo Hakkarainen sanoi olevansa sitä mieltä, että "jos jollakin on mynttiä taskussa laittaa 100 000 euroa siihen, niin laittakoon, ei hän käytä toisten rahoja siihen".

– Mutta näiden, jotka käyttävät toisten rahoja, erittäin tarkasti täytyy tuoda täällä esille, mitä on tehty. Nyt ne pimitetään hyvin pitkälle.

Kansanedustaja Mika Niikko (ps.) sanoi haluavansa heittää lusikkansa soppaan "koska tämä ammattijärjestöjen yleensä antama vaalituki ehdokkaalle on hyvä havainto".

– Ei se nyt varmaan mikään salaisuus ole, että jotkut järjestöt tukevat omia ehdokkaitaan hyvinkin paljon sellaisella tavalla, jota ei ilmoiteta vaalirahailmoituksessa, kuten esimerkiksi antamalla aineellista apua ja antamalla myös tämmöistä työaikana tehtävää apua vaalityöhön, Mika Niikko sanoi.

– Ja ikävä kyllä on paljon semmoisia järjestöjä, joissa rekrytoidaan yksi sun toinen työntekijä työajalla tekemään toisten vaalityötä jos jonkun näköisellä tavalla. Sitten on vielä näitä tapoja antaa vaalitukea toisen hyväksi, tällaiset niin kuin yritysten kautta tulevat vaikka ilmoitusavustukset tai jokin muu julkisuustila.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.