Verkkouutiset

Elämä viisikymppisenä vaikuttaa eläkeiässä

Tuoreen tutkimuksen mukaan keski-iässä on tärkeintä pysyä liikkeellä ja syödä terveellisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Iän myötä ihmisen keho heikkenee ja liikkuminen vaikeutuu, mutta muutos on todennäköisesti vähäisempi henkilöillä, jotka noudattavat terveellisiä elintapoja jo keski-iässä.

Seuraamalla 5 600 tutkimuksen alussa 49-vuotiasta miestä ja naista noin 67-vuotiaiksi tutkijat havaitsivat kävelykyvyn säilyvän parhaiten niillä, jotka keski-iässä olivat liikkuneet riittävästi ja syöneet päivittäin kasviksia ja hedelmiä.

Tupakointi ja alkoholiongelmat ennustivat heikompaa toimintakykyä, tulokset osoittivat, mutta eivät yhtä vahvasti kuin vähäinen liikunta ja epäterveellinen ruokavalio

Elintavat arvioitiin tutkimuksen alussa sekä 2–3 kertaa seurannan aikana. Ruokavaliota pidettiin epäterveellisenä, jos henkilö söi kasviksia ja hedelmiä vähemmän kuin kahdesti päivässä. Liikuntaa pidettiin liian vähäisenä, kun henkilö harrasti kohtalaista tai raskasta liikuntaa alle tunnin viikossa.

Tutkimus julkaistiin Journal of the American Geriatrics Society –lehdessä ja siitä kertoi Uutispalvelu Duodecim.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)