Verkkouutiset

Uusi liikennevakuutuslaki ei välttämättä muuta ns. bonusjärjestelmää

Julkisuudessa esitetyistä virheellisistä tiedoista poiketen uusi liikennevakuutuslaki ei välttämättä tuo muutoksia vakuutusyhtiöiden bonusjärjestelmiin, sanoo Liikennevakuutuskeskus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Laki kuitenkin mahdollistaa vahinkohistorian aiempaa joustavamman hyödyntämisen.

Kaikkiin kodin autoihin ei välttämättä jatkossakaan saa samaa bonusta. Lakiuudistus vasta mahdollistaa tämän vakuutusyhtiöille uusien tuotteiden kehittämisessä.

– Uudistuksen myötä vakuutusyhtiöt voivat ottaa vahinkohistorian joustavammin huomioon myös esimerkiksi tilanteissa, joissa perheellä on useampi ajoneuvo tai ajoneuvo on hankittu yrityksen nimiin. Tämä tarjoaa yhtiöille mahdollisuuden asiakkaiden tarpeita vastaavaan tuotekehitykseen aiempaa paremmin, Liikennevakuutuskeskuksen johtaja Janne Jumppanen sanoo tiedotteessaan.

Kuten nykyisinkin, laki velvoittaa henkilön vahinkohistorian huomioimisen vakuutusmaksuissa.

Liikennevakuutuskeskuksen mukaan liikennevakuutuslain kokonaisuudistus selkiyttää olemassa olevaa sääntelyä ja vähentää sen tulkinnanvaraisuutta ensi vuoden alusta alkaen.

Uusi laki ei edellytä vakuutuksenottajalta toimenpiteitä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)