Verkkouutiset

Lidl-johtaja vastaa S-ryhmälle IS:ssa: ”Kaikilla on oikeus nauttia Alkon asiakasvirroista”

Lidl Suomi Ky:n toimitusjohtaja Lauri Sipponen pitää Alkon myymälöiden uutta sijoittelua oikeudenmukaisena.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Mielestäni kaikkien alan toimijoiden oikeutena on päästä nauttimaan Alkon tuomista asiakasvirroista, ei pelkästään isojen. Aiemmin olen kuullut sellaisen linjauksen Alkon johdolta, että Alkot sijoittuvat markkinaosuuksien mukaan, mikä tarkoittaa, että isot saa enemmän ja pienet vähemmän. Eli isot pysyvät isoina ja niillä on pienempiä ketjuja paremmat edellytykset pysyä isoina”, Lauri Sipponen sanoi Ilta-Sanomille.

Kauppalehti kertoi tiistaina, että Alko aikoo siirtää myymälöitään uusiin kohteisiin. Alkoja tulee yhä useampien Lidlin ja Suomen Lähikaupan myymälöiden yhteyteen.

S-ryhmässä uutinen otettiin vastaan jyrkästi. SOK:n kenttäjohtaja Arttu Laine kutsui päätöstä poliittiseksi. Hänen mukaansa Alko on hylännyt liiketaloudelliset sijoitteluperusteet liikepaikkojensa valinnassa.

Lidlin Sipponen ei allekirjoita Laineen puheita. Hänen mukaansa on kilpailullisesti oikeudenmukaista, että Lidl ja Suomen lähikauppa ovat mukana, kun uuden myymälän sijoittamista mietitään.

”Jokaisen monopoliyrityksen tulee nimenomaan erityisen tarkasti ottaa huomioon markkina- ja kilpailuvaikutukset ympärillään”, Sipponen linjasi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)