Verkkouutiset

VTT:n pääjohtaja T&T:ssä: Yliopistouudistusta voisi jatkaa ronskilla kädellä

Panostus innovaatioihin lisää Suomen kilpailukykyä. Poliitikot eivät sitä tajua, sanoo VTT:n pääjohtaja Erkki K.M. Leppävuori Tekniikka&Talous-lehdessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Huolestuttaa, että Suomi tässä tilanteessa vähentää panostuksia innovaatioihin. On paljon tieteellistä evidenssiä siitä, että innovaatiotoiminta kehittää teollista kilpailukykyä. Tätä on kuitenkin hankala selittää ihmisille, jotka eivät sitä ymmärrä tai halua ymmärtää. Poliitikoille siis, Erkki K.M. Leppävuori sanoo.

– Myös Tekesin linjauksia on kovasti muutettu, ja Tekesin mahdollisuus rahoittaa yritysten innovaatiotoimintaa on vähentynyt. Onko se viisasta? Minun mielestäni ei, Leppävuori toteaa.

Häntä hiertävät kesken jäänyt yliopistouudistus, VTT:n määrärahaleikkaukset ja Suomen Akatemian yhteydessä toimiva strategisen tutkimuksen neuvosto. Leppävuori sanoo, ettei vieläkään ymmärrä sen tarkoitusta.

Yliopistouudistusta Leppävuori olisi valmis jatkamaan ronskilla kädellä. Moni epäili vahvasti Joensuun ja Kuopion yliopistojen yhdistämisen järkevyyttä, mutta Itä-Suomen yliopistosta tuli menestys, joka on pärjännyt myös yliopistorankingeissa.

– Jyväskylä, Itä-Suomi ja Lappeenranta olisivat yhdessä aika hyvä paketti. Samoin Oulun ja Rovaniemen yliopistot pitäisi yhdistää. Pääkaupunkiseudun korkeakouluja voisi panna yhteen. Kannattaako esimerkiksi kauppatieteitä opettaa niin monessa eri yliopistossa, Leppävuori kysyy.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)