Verkkouutiset

Keskustan Leppä sanoo EU:n maitotukea tarvitun ”suurvaltapolitiikan” takia

Keskustaedustajan mukaan pakotekompensaation tarve syntyi suurvaltapolitiikasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Jari Leppä (kesk.) kiitti eduskunnan budjettikeskustelussa maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpoa (kok.) kovasta työstä.

– Kiitos kaikista niistä saavutuksista, mitä te olette saavuttanut, mukaan lukien se 10,7 miljoonan euron kompensaatio suurvaltapolitiikan aiheuttamille tappioille. Ne ovat suurvaltapolitiikan aiheuttamia tappioita, ne eivät ole minkään vertaa viljelijöiden aiheuttamia, Jari Leppä sanoi.

Suomeen maidontuottajille tuleva 10,7 miljoonaa euroa on EU:n pakotekorvausta. Sillä korvaa tuottajien menetyksiä, kun Venäjän-kauppa tyrehtyi Venäjän vastapakotteiden takia, kun EU oli asettanut Venäjälle pakotteita Venäjän miehitettyä Ukrainan Krimin.

Leppä sanoi tätä suurvaltapolitiikaksi kolmannenkin kerran. Hänen mukaansa tappiot ovat todellisuudessa reilusti yli 100 miljoonaa euroa ja 10 miljoonaa euroa on siihen nähden olematonta.

– Täällä äsken sanottiin, että tukitasot tulevat kohoamaan. Ei voi olla niin, että tällaiset kompensaatiot, jotka tulevat täysin meille vieraista vaatimuksista ja tästä äsken mainitusta suurvaltapolitiikasta, lasketaan tukitasojen nousuksi. Se ei pidä paikkaansa, Jari Leppä totesi täysistunnossa.

Keskustan kansanedustaja Lasse Hautala nimitti äskettäin Facebookissa Venäjän vastapakotteiden aiheuttamia maitosektorin menetyksiä ”EU:n aiheuttamiksi haitoiksi”. Hänen mukaansa ”nyt on neljäsosa saatu EU:n aiheuttamista haitoista takaisin”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)