Lepomäki HS:lle kokoomuksen kenttäjohdon kirjeestä: "Kannatan avointa keskustelua"

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäkeä pidetään potentiaalisena kandidaattina puolueen puheenjohtajaksi.

  • LKS 20150420  Kokoomuksen Elina Lepomäki Pikkuparlamentin edessä eduskuntavaalien jälkeisenä maanantaiaamuna 20. huhtikuuta 2015. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

    Elina Lepomäki,

    ()

Kansanedustaja Elina Lepomäki ihmettelee Helsingin Sanomille kokoomuksen kenttäjohdon lähettämää avointa kirjettä. Kirjeessä kaikki kokoomuksen kenttäjohtajat ‒ piirien puheenjohtajat, jäsenliittojen puheenjohtajat, puoluevaltuuston puheenjohtajisto ja puolueen varapuheenjohtajat ‒ antavat tukensa puolueen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubbille.

Kenttäjohtajat sanovat tukevansa Stubbin työtä puolueen puheenjohtajana ja hallitusyhteistyön hoitajana. Lisäksi kenttäjohto pyytää kirjeessä Stubbille työrauhaa hoitaa keväällä Suomen kannalta tärkeitä päätöksiä.

‒ Haluamme rauhoittaa puolueen puheenjohtajapelin kesäkuuhun. Työrauha tarvitaan puoluekokoukseen asti, kun hallituksessa on niin paljon nyt isoja asioita hoidettavana, sanoo kansanedustaja Kari Tolvanen, yksi kirjeen allekirjoittajista. Tolvanen toimii Uudenmaan Kokoomuksen puheenjohtajana.

Elina Lepomäkeä on pidetty mahdollisena puheenjohtajakandidaattina, ja hän on jättänyt avoimeksi, aikooko hän pyrkiä puolueen puheenjohtajaksi. Lepomäki ihmettelee kenttäjohdon kirjettä, sillä hänen mukaansa puoluetoimintaan ja politiikkaan kuuluu avoin kansalaiskeskustelu.

Kenttäjohdon ulostulo ei tule vaikuttamaan hänen päätökseensä puheenjohtajakisaan lähtemisestä. Hän toivoo, ettei kirje tule vaikuttamaan kenenkään muunkaan päätökseen ehdolle asettumisesta. Lepomäen mukaan pitkä kampanja-aika palvelee puolueen etua:

‒ Voi tehdä silloin valistuneemman valinnan. Lyhyet kampanjat suosivat tietenkin vallassa olevia henkilöitä. Jos kisa tulee, onhan se upeaa nähdä eroja eri ehdokkaiden välillä. Oli tilanne mikä hyvänsä, tiedän, että kokoomuksen kannattajat ovat fiksuja ja osaavat tehdä valinnan, niin kuin parhaaksi näkevät, Lepomäki sanoo.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.