Verkkouutiset

”Ongelma on päätösten poukkoilevuus” – Elina Lepomäki esitteli kokoomusteemansa

Kokoomuksen puheenjohtajaksi pyrkivän Elina Lepomäen mielestä Suomi tarvitsee enemmän riskinottoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Päätösten poukkoilevuus ja strategisen vision puute on kokoomuksen ja samalla Suomen suurin ongelma. Tarvitsemme selvää visiota, päämäärätietoisuutta ja toimeenpanokykyä, Elina Lepomäki sanoo tiedotteessaan.

”Päätöksiä, ei ping-pongia” on kokoomuksen puheenjohtajaksi ehdolla olevan Lepomäen ensimmäinen kampanjateema.

Hän avaa kampanjansa torstaina yksityistilaisuudessa Helsingissä ja julkistaa samalla teemansa ja kampanjan graafisen ilmeen.

Toisena Lepomäen teemana on ”mies paikallaan”. Teema kuvaa Lepomäen vahvaa tahtoa ja päättäväisyyttä viedä Suomea eteenpäin.

Lepomäen mukaan puoluejohtajalta vaaditaan yhteistyökyvyn ja ihmistuntemuksen lisäksi vankkaa strategiaosaamista ja rohkeutta.

– Johtajuutta ei ole se, että kävellään hissukseen sinne, minne muut haluavat työntää. Vaan se, että näytetään rohkeasti suuntaa. Politiikassa on pakko tehdä kompromisseja ja neuvotella, joten oman vision pitää olla kirkas. Toimintamallia sopeutetaan sitten tilanteen mukaan, Lepomäki sanoo.

Hänen mielestään Suomessa kaivataan nyt hallittua riskinottoa. Hänen mukaansa kansa on paremmin perillä muutoksen tärkeydestä kuin poliitikot itse.

– Kun omassa lähipiirissä tulevaisuus kaatuu työttömyyteen tai täältä käsin toimivaa verkkokauppaa ei yksinkertaisesti saa kannattamaan saksalaisia vastaan, niin kyllä siinä helposti ihmisellä usko loppuu. Kansalaisilla ei ole varaa odotella aina vain seuraavia vaaleja.

Lepomäen mukaan Suomi kaipaa hallittua riskinottoa niin politiikassa kuin taloudessa. Se tarkoittaa sitä, että ihmisille ja yrityksille annetaan enemmän vapautta ja vastuuta. Näin siitä huolimatta, että riskinotossa tuotto on epävarma ja tulee vasta ajan päästä.

– Suomi kaipaa kipeästi investointeja. Investointi on riskinoton määritelmä, eikä sitä kannata tehdä jos tulevaisuus näyttää ennustettavan synkältä. Jos tilanteessa, jossa nyt ollaan, ei oteta riskiä, niin kurjistumisen kierre ei ole ainoastaan todennäköinen, vaan varma. Toivon, että kokoomuslaiset ovat valmiita ottamaan riskin myös kesäkuun puoluekokouksessa, kertoo Lepomäki.

Kolmas kampanjan kärkiteema on ”Kuuntele sydäntäsi”. Pohjoismaisessa yhteiskuntamallissa on vahva konsensus hyvinvointivaltion tarpeellisuudesta kansalaisten turvaverkkona. Lepomäki kertoo haluavansa painottaa sitä, että hyvinvointivaltio on ihmisiä, ei yrityksiä tai etujärjestöjä varten.

– Toisen onni ei saa olla toisen tappio. Hyvinvointivaltion on oltava väline ihmisarvoiselle elämälle. Jos julkiset menot ovat maailman huippuja, mutta ihmiset eivät siitä huolimatta koe voivansa hyvin ja onnistuvansa, on jokin mennyt pieleen, Lepomäki toteaa.

Kilpailijat kiinni keskilinjassa

Lepomäki ihmettelee istuvan puheenjohtajan Alexander Stubbin sekä kolmannen puheenjohtajaehdokkaan, sisäministeri Petteri Orpon poliittista asemoitumista. Lepomäki katsoo, että ehdokkaat lähinnä kilpailevat siitä kumpi on tiukemmin keskilinjassa kiinni.

– Toinen korostaa omaa maltillisuuttaan ja toinen varoo sanomasta mitään. Odotan innolla ensi viikolla alkavaa puheenjohtajakiertuetta ja niihin liittyviä keskustelutilaisuuksia. Nyt meidän kokoomuslaisten olisi hyvä aika huomata, ettei meidän tarvitse määritelmällisesti olla keskustan apupuolue tai kilpailla demareiden kanssa. Tehdään rohkeasti kokoomuslaista politiikkaa, niin muut kilpailevat meidän kanssa, Lepomäki sanoo.

Lepomäki myös toivoo, että puheenjohtajakamppailussa kunnioitetaan puoluekokousväen tahtoa.

– Toivon, etteivät nämä ole kaverivaalit. Puolueen yhtenäisyys voidaan saavuttaa kymmenen tappiovuoden jälkeen ainoastaan onnistumisilla. Kokoomuslaisten uskoa ja äänestäjän kuluttajansuojaa ei palauteta enää mielikuvilla.

Lepomäen kampanjapäällikön, kansanedustaja Harri Jaskarin mielestä Lepomäellä on rehellinen analyysi siitä, missä Suomi makaa ja selkeästi uusia ideoita siitä, mitä Suomessa pitäisi tehdä. Lisäksi Elina on ”mies paikallaan” siinä suhteessa, että hänen johdollaan ideat laitetaan nopeasti toteutukseen.

– Haluamme haastaa kaikki Kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaat kertomaan omat konkreettiset kasvun eväät Suomen tulevalle hyvinvoinnille, kertoo Jaskari.

Kokoomus käynnistää ensi viikosta kuuden paikkakunnan kattavan kiertueen, jossa puheenjohtajaehdokkaat keskustelevat ajankohtaisista asioista. Ensimmäinen puheenjohtajien kohtaaminen on Seinäjoella tiistaina 17. toukokuuta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)