Verkkouutiset

Valvontaisku tulossa lemmikkieläinten maahantuontiin

Läänineläinlääkärit valvovat tehostetusti lemmikkieläintuontia Helsingin Länsisatamassa ensi lauantaina, kerrotaan Etelä-Suomen Aluehallintovirastosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Etelä-Suomen aluehallintoviraston läänineläinlääkärit tarkistavat lemmikkien kanssa matkustavien tuontiasiakirjat lauantaina 23. toukokuuta Helsingin Länsisatamassa.

Tarkoituksena on viraston mukaan lisätä lemmikkien kanssa liikkuvien tietoisuutta tuontivaatimuksista sekä tautiriskeistä.

Lemmikeillä pitää olla säädetyt rokotukset ja lääkitykset aina, kun ne matkustavat EU:n alueella. Tehovalvonnassa kiinnitetään viraston mukaan huomio erityisesti rabiesrokotuksiin sekä ekinokokkiloislääkityksiin.

Lemmikkien on oltava tunnistusmerkittyjä, ja niillä pitää olla lemmikkieläinpassi, jossa on merkinnät voimassa olevasta rabiesrokotteesta (yli 12 viikkoiset). Lisäksi koirien pitää olla lääkitty ekinokokkoosia vastaan 1-5 vuorokautta ennen maahantuloa.

Muuten seurauksena on eläimen palautus takaisin lähtömaahan, eristys tai eläimen lopetus. Eläimen laittomasta tuonnista aiheutuneet kulut jäävät omistajan maksettavaksi ja lisäksi veloitetaan myös 200 euron tarkastusmaksu.

– Erityisesti koiranpentujen tuonnissa havaittujen puutteiden vuoksi rajavalvontaa tullaan tekemään jatkossa yllätyksellisesti, kertoo läänineläinlääkäri Sari Haikka viraston tiedotteessa.

Tällainen rajavalvonta toteutetaan nyt ensimmäisen kerran. Lauantaina alkaa Helsingissä alkaa myös kansainvälinen koiranäyttely.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)