Poliisilta kehotus: Älkää leikkikö autoilla

Poliisi kertoo auton kuljettajan tahallisen luistattelun johtaneen törmäykseen.

  • LKS 20150826 // 20120814 Esikoululainen leikkii päiväkoti Onnelassa. ... Boy plays at a kinderkarten. LEHTIKUVA Sari Gustafsson

    Legolla leikkiminen on suhteellisen turvallista.

    ()

Sisä-Suomen poliisi on otsikoinut tiedotteensa sunnuntai-illan tapahtumista "Leiki Legoilla, älä autolla!".

Tiedotteessa kerrotaan 27-vuotiaasta miehestä, joka jäi kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta viidennen kerran vuoden sisään. Miehellä ei ole koskaan ollut ajo-oikeutta.

Toisessa poliisin kertomassa tapauksessa 19-vuotias mies kuljetti henkilöautoa Jyväskylässä. Auto lähti sivuluisuun ja suistui vastaantulevien kaistan sekä kevyen liikenteen väylän yli nurmialueelle ja törmäsi ammattiopiston opastetauluun. Auto vaurioitui keulastaan ja oikeasta kyljestään.

– Alustavana syynä suistumiselle pidetään kuljettajan tahallista luistattelua ja leikkimistä henkilöautollaan, jonka hallinnan tässä yhteydessä lopulta menetti, poliisi kirjoittaa.

Kolmannessa tapauksessa Tampereella laskevalla rampilla tapahtui henkilöauton ulosajo. 43-vuotias nainen oli menettänyt henkilöautonsa hallinnan. Auto pyörähti ympäri ja pysähtyi takaosa edellä valotolppaan.

Kuljettaja kertoi poliisille, että oli ennen suistumista väistänyt tiellä ollutta kettua. Auto vaurioitui pahoin. Valotolpasta sammui valot.

Neljännessä tapauksessa poliisipartio pysäytti 39-vuotiaan miehen Tampereella. Ajo-oikeudettomalle kuljettajalle tehty huumepikatesti näytti positiivista tulosta amfetamiinille.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.