Verkkouutiset

SAK:n Lauri Lyly: Sopimus on EK:sta kiinni

SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn mielestä yhteiskuntasopimusneuvotteluiden jatkuminen on nyt EK:sta kiinni.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies sanoi maanantaina, että yhteiskuntasopimusneuvottelut eivät etene liittokohtaiselle tasolle, ellei kattavuus parane. SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly heitti pallon takaisin EK:lle.

– #kiky nyt EK:sta kiinni. Yli 80% palkansaajista jo nyt soveltamisneuvotteluihin. Kattavuuden oikea tarkastelu vasta kesäkuussa, Lyly kirjoitti Twitterissä.

Kattavuuden vaatiminen johti neuvotteluiden katkeamiseen myös joulukuussa. Lyly huomautti toisessa Twitter-viestissä, että ”toivottavasti ei nyt” kävisi samoin. Toisaalta hän huomautti, että kilpailukykysopimuksen (eli yhteiskuntasopimuksen) soveltamisen aloittaminen liittokohtaisesti ei ole päivistä kiinni eikä keskusjärjestöistä kiinni, vaan riippuu enemmän alakohtaisista työnantaja- ja työntekijäliitoista.

Sopimuksesta ovat jättäytyneet ulkopuolelle Palvelualojen ammattiliitto (PAM), Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto (AKT), Suomen elintarviketyöläisten liitto (SEL) ja Rakennusliitto.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)