SAK:n Lauri Lyly: Sopimus on EK:sta kiinni

SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn mielestä yhteiskuntasopimusneuvotteluiden jatkuminen on nyt EK:sta kiinni.

  • LKS 20160307 - SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly kommentoi SAK:n hallituksen kokousta Helsingissä 7. maaliskuuta 2016. SAK:n hallitus hyväksyi alustavasti työmarkkinajärjestöjen neuvotteleman yhteiskuntasopimuksen äänestyksen jälkeen. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

    Lauri Lyly.

    ()

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies sanoi maanantaina, että yhteiskuntasopimusneuvottelut eivät etene liittokohtaiselle tasolle, ellei kattavuus parane. SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly heitti pallon takaisin EK:lle.

– #kiky nyt EK:sta kiinni. Yli 80% palkansaajista jo nyt soveltamisneuvotteluihin. Kattavuuden oikea tarkastelu vasta kesäkuussa, Lyly kirjoitti Twitterissä.

Kattavuuden vaatiminen johti neuvotteluiden katkeamiseen myös joulukuussa. Lyly huomautti toisessa Twitter-viestissä, että "toivottavasti ei nyt" kävisi samoin. Toisaalta hän huomautti, että kilpailukykysopimuksen (eli yhteiskuntasopimuksen) soveltamisen aloittaminen liittokohtaisesti ei ole päivistä kiinni eikä keskusjärjestöistä kiinni, vaan riippuu enemmän alakohtaisista työnantaja- ja työntekijäliitoista.

Sopimuksesta ovat jättäytyneet ulkopuolelle Palvelualojen ammattiliitto (PAM), Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto (AKT), Suomen elintarviketyöläisten liitto (SEL) ja Rakennusliitto.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.