Verkkouutiset

”Vihreät tutkivat jääkaapin tyhjyyttä, mutta eivät laita sinne muruakaan”

Kansanedustaja Antero Laukkasen mukaan vihreiden köyhyyspolitiikka jää tutkimuksen asteelle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Vihreiden köyhyyspolitiikka on akateemista puuhastelua, jossa köyhälle ei jää edes lamppua jääkaappiin. Vihreät tutkivat, analysoivat ja raportoivat jääkaapin tyhjyydestä, mutta eivät laita sinne muruakaan, kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen sanoo Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessaan.

Hän viittaa vihreiden varapuheenjohtajan, tutkija Maria Ohisalon perjantaiseen mielipidekirjoitukseen. Siinä Ohisalo Laukkasen mukaan paljasti todellisen synkän värinsä, kun väitti perussuomalaisten leivänjakopolitiikan pitävän ihmiset leipäjonossa.

– Vihreä politiikka tuottaa ohjelmia köyhyyden rakenteista, mutta jättäisi leipäjonoissa ihmisiä auttavat järjestöt ilman euron senttiäkään, Antero Laukkanen toteaa.

Hänen mukaansa vihreät eivät ole koskaan hallituksessa muuttaneet yhtäkään sosiaalisen epäoikeudenmukaisuuden rakennetta.

– Kun perussuomalaiset hallituksen keltanokkina nyt tarttuvat toimeen ja tuottavat jääkaappiin muutakin kuin tyhjyyttä ja tutkimuksia, Ohisalo on pahoillaan ja syyttää perussuomalaisia leipäjonoista. Samalla hän myös syyllistää leivän vastaanottajan ja halveksii kaikkia niitä yhdistyksiä, jotka vähävaraisia auttavat, Laukkanen toteaa.

Hänen mukaansa on selvää, että köyhyyttä lisääviä rakenteita tulee muuttaa.

– Sitä odotellessa on kuitenkin syötävä jotain. On hienoa, että edes joku toimii käytännönläheisesti ja auttaa ruokaa jakavia yhdistyksiä. Sitä ei tulisi moittia.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini puolusti Laukkasta ja perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikkoa lauantaina blogissaan.

– Minä olen vaan saanut tarpeekseni siitä vinosta hymyistä ja elitistisestä nenänvarttapitkin katselusta, jota Antero ja Mika saavat osakseen, Soini sanoi

Hänen mukaansa Laukkanen ja Niikko ovat nähneet leipäjonoja muuallakin kuin televisiossa, eivätkä ole ihmisiä auttaessaan jääneet viranomaistoiminnan varaan.

– Onhan se kamalaa, että perinteisiä arvoja kannattavilla miehillä on sosiaalisen oikeudenmukaisuuden sydän. Se ei sovi punavihreän pataliberaaliin arvomaailmaan. Se ahdistaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)