Verkkouutiset

Vihreiden ex-puoluesihteeri: Outi Alanko-Kahiluodon valinta olisi ollut lähes varma

Panu Laturin mielestä kieltäytymisestään vihreiden puheenjohtajakilpaan ilmoittanut saattoi samalla tuhota toisen kansanedustajan haaveet.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vihreiden entinen puoluesihteeri Panu Laturi katsoo Verkkouutisten blogikirjoituksessaan Outi Alanko-Kahiluodon tehneen karkean virhearvion ilmoittaessaan, ettei lähde ehdokkaaksi vihreiden seuraavaksi puheenjohtajaksi.

– Hän oli lähes varma valinta vihreiden seuraavaksi puheenjohtajaksi, Panu Laturi kirjoittaa.

Ex-puoluesihteerin mielestä vain Oras Tynkkynen olisi voinut tuoda vastusta Alanko-Kahiluodon ehdokkuudelle. Puolueen sisäpiirin ulkopuolella Alanko-Kahiluoto on Laturin mukaan omaa luokkaansa verrattuna muihin vaihtoehtoihin kuin Orakseen.

Outi Alanko-Kahiluoto syytti lähtevää puheenjohtaja Ville Niinistöä likaisesta pelistä Emma Karin valinnan hyväksi.

– Perinteisesti edellisen puoluejohtajan avointa tukea yhdelle ehdokkaalle voi pitää jopa kuolemansuudelmana. Siksi Outin haastattelun merkittävin tulos voi olla, että hän samalla tuhosi Emma Karin haaveet puheenjohtajuudesta, Panu Laturi arvelee.

– Oraksen miettiessä ehdokkuuttaan Touko Aalto, korostamalla puhdasta ja reilua kampanjaa, voi tulla tekemään vihreiden puheenjohtajavaalissa suuren yllätyksen.

Entisen puoluesihteerin mukaan Outi Alanko-Kahiluodon haastattelu HS:ssa teki yhden asian selväksi.

– Outi teki palveluksen puolueelle, sillä omia julkisesti ampuvasta henkilöstä, olkoon kuka tahansa, ei voi tulla hyvää puheenjohtajaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)