Verkkouutiset

Lapsiasiavaltuutettu vaatii hallitusta perumaan esityksen limuviinoista

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila pitää vastuuttomana hallituksen kaavailua luopua alkoholilain uudistuksessa kaupoissa myytävän alkoholin valmistustaparajoitteesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruokakaupoissa myytävä alkoholi on nykyisin valmistettu käymisteitse. Jos hallituksen tahto toteutuu, Ready to drink -juomat eli limuviinat tulevat ruokakauppoihin. Tällä hetkellä vain joitakin limuviinoja myydään Alkossa.

Mahdollinen lakiuudistus siirtäisi limuviinojen myynnin nykyisestä 350 Alkosta noin 5300 myyntipisteeseen. Lapsiasiavaltuutetun mielestä alkoholi olisi entistä helpommin lasten ja nuorten saatavilla, kun myyntipaikat lisääntyvät.

Tuomas Kurttilan mielestä limuviinojen tulo päivittäistavarakauppoihin mahdollistaisi lisäksi niiden myynnin nykyistä selkeästi halvemmalla. Limuviinoja voitaisiin käyttää esimerkiksi sisäänheittotuotteina myyden niitä edullisesti tai ne voisivat olla tarjouksessa.

– Hallituksen linja vaarantaa merkittävällä tavalla lasten ja nuorten hyvinvointia. Kenen etu on hallitukselle tärkein? Limuviinojen tuonnille tuhansiin myyntipisteisiin ei ole kestäviä perusteluita. Pidän välttämättömänä, että hallitus arvioi alkoholilakia lapsen edun näkökulmasta, Kurttila sanoo tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)