Verkkouutiset

Länsimetro avataan liikenteelle elokuussa 2016

Länsimetro osuudella Ruoholahdesta Matinkylään avataan Henkilöliikenteelle elokuussa 2016.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Länsimetron rakentaminen osuudella Ruoholahti-Matinkylä saadaan pääosin päätökseen ensi vuoden lopulla. Kiskojen asennus alkaa helmikuun toisella viikolla 2015 ja metrorata Ruoholahdesta Matinkylään on valmiina liikenteelle tammikuussa 2016. Tämän jälkeen alkavat koeajot.

Matinkylä-Kivenlahti -osuuden työtunnelien louhinta on käynnissä. Tämä osuus valmistuu vuonna 2020, kertoo Länsimetron hallituksen puheenjohtaja Olavi Louko.

Rakentaminen etenee asemilla ja ratalinjalla. Ruoholahti-Matinkylä -linjan asemien betonivaluista on tehty 73 prosenttia. Tunnelien reunaan tulevista tukimuurielementeistä on asennettu 84 prosenttia ja ratasepelöinnistä on tehtynä 13 prosenttia.

– Tähtäämme siihen, että metro avataan liikenteelle 2016 elokuussa. Työt etenevät nyt tehokkaasti ja töissä on 1 200 rakentamisen ammattilaista. Lisäksi Matinkylä-Kivenlahti -osuudella työmaat ovat käynnistyneet ja töissä on jo yli sata työntekijää, kertoo Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen.

Olavi Loukon mukaan automaattimetroon siirrytään 2020-luvulla.

Länsimetro Oy on Espoon ja Helsingin yhteisesti omistama yhtiö, jonka tehtävänä on länsimetron rakentaminen.

Lue myös: Helsinkiin ei tule automaattimetroa

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)