Verkkouutiset

Lakivaliokunta teilasi sakon muuntorangaistuslait – ”valmisteltava uudestaan”

Hallituksen on valmisteltava pikaisesti uudestaan sakon muuntorangaistuslainsäädäntö, edellyttää eduskunnan lakivaliokunta tuoreessa mietinnössään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Samalla valiokunta kumoaa yksimielisesti edellisen eduskunnan säätämän lain, jonka oli tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden lopussa.

Lakivaliokunta on huolissaan oikeusjärjestelmän uskottavuudesta ja lainkuuliaisuudesta, kun rikoksentekijä ei aina joudu vastuuseen teostaan, esimerkiksi näpistyksestä. Etenkin kaupoissa toistuvasti anastavat taparikolliset ovat ongelma.

– Pahimmillaan kiinni jäänyt näpistelijä on repinyt poliisin kirjoittaman sakon kauppiaan silmien edessä ja todennut, ettei kukaan voi hänelle mitään. Tällainen murentaa rehellisen yrittäjän uskoa oikeusjärjestelmäämme, toteaa lakivaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Kari Tolvanen (kok.).

Lakivaliokunta vaatii hallituksen keventävän ja yksinkertaistavan muuntorangaistuksen prosesseja ja selvittävän vaihtoehtoisten seuraamusjärjestelmien käyttöä.

Torstaina kumottua lakia, joka ei ehtinyt edes tulla voimaan, vastustivat muun muassa kaikki viranomaistoimijat lain byrokraattisuuden ja kalleuden vuoksi. Oikeusministeriössä on jo aloitettu uuden lain valmistelu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)