Verkkouutiset

”Laiton naamioituminen ja sen suojissa tehdyt rikokset kasvava ongelma”

Laiton naamioituminen ja sen suojissa tehdyt rikokset ovat kasvava ongelma, katsoo kansanedustaja Ari Jalonen (ps.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ari Jalonen on esittänyt sisäministeri Päivi Räsäselle (kd.) aiheesta kirjallisen kysymyksen. Jalosen mukaan ministeri on hänen kanssaan samoilla linjoilla, eli lakia laittomasta naamioitumisesta voitaisiin tiukentaa.

– Mielenosoitusten tai mellakoiden yhteydessä tehokasta olisi myös määrätä kaikkia väkijoukossa olevia naamioituneita henkilöitä poistamaan naamionsa sekä ottaa kiinni henkilöt, jotka eivät tottele kyseistä määräystä, Jalonen toteaa kirjallisessa kysymyksessään.

Räsänen ehdottaakin nyt tämän kaltaista toimenpidettä. Hän kirjoittaa

– Ennalta estämisen näkökulmasta olisi tarpeen selvittää, voitaisiinko kokoontumislakia muuttaa siten, että se mahdollistaisi mielenosoitustilanteissa yleisen järjestyksen ja turvallisuuden vaarantuessa poliisille oikeuden kieltää naamioituminen tai antaa määräys riisua henkilön tunnistamista estävät naamiot, Räsänen toteaa vastauksessaan

Nykyinen rikoslaki antaa poliisille mahdollisuuden puuttua naamioitumiseen silloin, kun on ilmeistä, että naamion suojissa aiotaan tehdä jokin henkilöön tai omaisuuteen kohdistuva rikos eli kyseessä on ns. laiton naamioituminen.

Jalosen mukaan tämä ei kuitenkaan ole ollut tehokasta ennaltaehkäisyn näkökulmasta, sillä poliisi on viime vuosina kirjannut vain muutamia rikosilmoituksia laittomasta naamioitumisesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)