Verkkouutiset

Lähestymiskieltojen vastavuoroinen tunnustaminen EU-maiden välillä mahdolliseksi

Lähestymiskieltojen vastavuoroinen tunnustaminen EU-maiden välillä tulee mahdolliseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallitus antoi eurooppalaista suojelumääräystä koskevan esityksen eduskunnalle torstaina.

Esityksen mukaan henkilö voisi yhdessä jäsenvaltiossa annetun eurooppalaisen suojelumääräyksen perusteella saada suojaa myös siirtyessään toiseen jäsenvaltioon ilman, että hänen tarvitsisi siellä käynnistää uutta menettelyä suojelua saadakseen.

Tarkoituksena on tehostaa rikoksen uhrien suojelua erityisesti väkivaltarikosten sekä henkilökohtaiseen vapauteen ja seksuaaliseen itsemääräämisoikeuteen liittyvien rikosten osalta.

Eurooppalainen suojelumääräys voitaisiin antaa suojeltavan henkilön pyynnöstä. Toisesta EU-valtiosta Suomeen toimitetun suojelumääräyksen perusteella määrättäisiin lähestymiskielto noudattaen soveltuvin osin lähestymiskieltolain säännöksiä.

Suomessa määrätyn lähestymiskiellon perusteella puolestaan voitaisiin antaa eurooppalainen suojelumääräys, joka toimitettaisiin toiseen jäsenvaltioon tunnustettavaksi ja pantavaksi täytäntöön.

Nykyisin lähestymiskieltojen tunnustaminen ja täytäntöönpano ei ole mahdollista Suomen ja muiden EU-maiden välillä. Jäsenmaiden on pantava säännökset kansallisesti täytäntöön 11.1.2015 mennessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)