Verkkouutiset

Näin Suomi vilahtaa uudessa Millennium-megakirjassa – ”hänen pitäisi pysyä sillä saarella”

Jos haluaa pitää Millennium-sarjan uuden teoksen aivan koko juonen salaisuutena, ei kannata lukea tätä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Zlatan-elämäkertakirjasta tunnetun ruotsalaiskirjailija David Lagercrantzin Se mikä ei tapa (WSOY) ilmestyi ympäri maailmaa torstaina. Kyse on neljännestä osasta Stieg Larssonin (1954-2004) megadekkareille, joita on myyty yli 80 miljoonaa kappaletta.

Helsingin Sanomat arvioi perjantaina tylyin sanakääntein, että kirjajatko jäi suutariksi. Lisbeth Salanderin ja Mikael Blomkvistin hahmojen heräämisestä henkiin puuttuu HS:n mielestä Stieg Larssonin maaginen ote.

David Lagercrantz on äitinsä puolelta suomalainen. Hän viettää perheineen vuosittain kesiään Inkoon Härligössä, jossa hänen vanhempansa aikanaan tapasivat.

Verkkouutiset voi nyt kertoa Se mikä ei tapa -teoksen juonen ratkaisuja sinänsä paljastamatta, että Suomi ja Helsinki vilahtavat uuden kirjan loppuselvittelyissä lyhyesti. Kirjassa itsekin kuolevan murhaajan kerrotaan asuneen Helsingissä ja saaneen myös Suomen kansalaisuuden. Lopussa hänen tyttärensä matkustaa Helsingistä tapaamaan haavoittunutta isäänsä.

Heinäkuussa The Guardian kertoi Lagercrantzin piiloutuneen ”kaukaiselle saarelle Suomen saaristossa” kirjan odotusaikana.

Amerikkalainen Newsday palaa nyt kirjan, joka USA:ssa julkaistiin nimellä The Girl in the Spider’s Web, luettuaan asiaan:

– Ehkä Lagercrantzin pitäisi pysyä sillä saarella, Newsday toteaa arvostelussaan ja toteaa fanien valittavan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)