Verkkouutiset

”Eräs puolue” sai kunniaa eduskunnan kyselytunnilla

Timo Soini puolusti Juha Sipilän hallitusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan kyselytunnilla Sdp:n Timo Harakka aloitti kysymällä, miksi hallitus lisää eriarvoisuutta Suomessa. Pääministerin sijainen Timo Soini (ps.) vastasi aloittamalla pienituloisista eläkeläisistä.

– Tämä hallitus on tehnyt kaksi erillistä päätöstä takuueläkkeen nostamisesta. Viime hallituksessa, jossa teidän puolueenne (Sdp) oli mukana, te puhuitte takuueläkkeen nostamisesta. Neljään vuoteen ette nostaneet takuueläkettä, Timo Soini sanoi.

– Mitä tulee verotukseen, tämä hallitus tekee pienituloisille aika suuret verohelpotukset sen johdosta, että saatiin yhdessä ay-liikkeen, työnantajien kanssa kilpailukykysopimus. Se on erittäin huomattava verohelpotus joka sieltä tulee, Soini jatkoi.

Timo Harakka nosti esiin hallituksen päättämän yrittäjävähennyksen, joka hänen mukaansa lahjoittaa kaikkein suurimmille jopa kymmeniä tuhansia euroja joka vuosi.

Timo Soini totesi koko hyvinvoinnin riippuvan siitä, paraneeko työllisyys ja lähteekö talouskasvu liikkeelle.

– Tästä on orastavia merkkejä. Tämän hallituksen tarkoituksena on luoda merkittävästi puitteita, jotta työpaikkoja saadaan lisää.

– Vaikka en halua penkoa historiaa, niin viime hallituksen aikana taisi tulla noin 100 000 uutta työtöntä lisää. Ei ole ihan yksinkertainen asia saada sitä mitätöityä lyhyessä ajassa.

Soinin mukaan ei ole kovinkaan kauaa siitä kuin nykyiset oppositiopuolueet antoivat jättimäiset yhteisöverohelpotukset.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) totesi laajan työllisyyden olevan kaikkein parasta köyhyyden ja eriarvoisuuden torjuntaa.

– Siksi hallituksen keskeinen tavoite on nostaa työllisyysastetta. Me teemme sen eteen lukuisia keinoja, Petteri Orpo sanoi.

Veroratkaisun keskeinen elementti on hänen mukaansa veroratkaisu kaikissa tuloluokissa, etupainoisesti elvyttäen.

– Me tuemme tätä kasvua kaikkiin tuloluokkiin kohdistuvalla tasaisella verokevennyksellä. Oikeudenmukaisuuden näkökulmasta haluan korostaa sitä, että hallitus jo aikaisemmilla päätöksillään on keventänyt työtulovähennystä 450 miljoonaa euroa, joka kohdistuu pieni- ja keskituloisille, Petteri Orpo totesi.

Timo Soinin mukaan hallitus myös laski pienituloisten perheiden päivähoitomaksuja.

– Ja mikäli en ihan väärin muista, niin se taisi tulla pöytään erään puolueen toimesta, Timo Soini sanoi.

– Tämä hallitus myös perui päivähoitomaksujen korotukset, mikä minun mielestäni oli järkevää politiikkaa. Ja…

Salista kuului edustajia huvittanut kokoomuksen Ben Zyskowiczin välihuuto:

– Sekin tuli erään puolueen toimesta!

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)