"Suomen ei tule myötäillä Venäjän etua" – Kymen perussuomalaiset vaatii nopeita toimia itärajalle

Perussuomalaisten Kymen piiri vaatii, että Suomessa vastataan Venäjän painostukseen rajoittamalla kolmansien maiden kansalaisten liikennettä Suomen rajanylityspaikkojen kautta.

  • LKS 20150624 LKS 20140503 20140415 LKS 20130602 Perussuomalaisten eurovaaliehdokkaat olivat kampanjoimassa Helsingissä Hakaniemen torilla sunnuntaina 2. kesäkuuta 2013. LEHTIKUVA / KIMMO MÄNTYLÄ

    "Venäjän toimintapa rajalla on muuttunut Venäjän hallituksen päätöksellä."

    ()

Perussuomalaisten mielestä hallituksen pitäisi linjata selkeästi, että turvallisista naapurimaista rajanylityspaikkojen kautta tulevat turvapaikanhakijat käännytetään takaisin välittömästi.

– Pikakäännytystä on käytettävä myös EU:n ja sen jäsenmaiden kyvyttömyydestä johtuvaan turvapaikanhakijavirtaan Ruotsin ja Norjan vastaisilla maarajoilla.

Lisäksi on varauduttava telttaleirien perustamiseen turvapaikanhakijoiden majoittamiseen rajanylityspaikkojen välittömässä läheisyydessä.

– Venäjän toimintapa rajalla on muuttunut Venäjän hallituksen päätöksellä. Toiminnalla pyritään painostamaan Suomea irtautumaan EU:n Venäjälle asettamista pakotteista. Suomen ei tule missään tilanteessa myötäillä Venäjän etua painostuksen alaisena, sanoo perussuomalaisten Kymen piirin puheenjohtaja Ilpo Heltimoinen tiedotteessaan.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.