Verkkouutiset

”Kreikan tien pitää olla mahdollisimman vähän houkutteleva”

Keskustan kansanedustajan mukaan taloutta jäytää moraalikato, jonka estämiseksi Kreikasta on tehtävä ennakkotapaus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Antti Kurvisen (kesk.) mielestä tämän päivän talousjärjestelmää jäytää niin Suomessa kuin maailmalla moraalikato. Kestävässä taloudessa vapaus ja vastuu kulkevat hänen mukaansa yhdessä.

– Taloudessa moraalikato merkitsee ennen kaikkea sitä, että joku toimija hyötyy aiheettomasti toisista tai pystyy ottamaan riskejä, joiden laukeaminen osuu muille, Kurvinen kirjoittaa mielipidekirjoituksessaan Pohjalaisessa.

Moraalikadon estämiseksi on Kurvisen mielestä tehtävä Kreikan kohtalosta mahdollisen kolmannen tukipaketin kohdalla ennakkotapaus, jolla näytetään markkinoille ja muille euromaille, että yhteisvaluutassa ei ole virallista eikä epävirallista velkojen yhteisvastuuta.

– Kreikan tien pitää olla mahdollisimman vähän houkutteleva.

Talouden moraali vaatii hänen mielestään kurin lisäksi kuitenkin myös luottamusta ja sovittelua. Ylivelkaantunut yritys tai ihminen kannattaa hänen mukaansa päästää saneeraukseen velkavankeuden sijaan.

– Samoin Kreikan ajaminen sekasortoon kevyin perustein syntyneellä euroerolla ei voi olla tavoitteemme.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)