Verkkouutiset

IS: Kuollut nainen tuomittiin vankeusrangaistukseen

Tuusulan käräjäoikeus teki harvinaisen virheen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ilta-Sanomat kertoo Tuusulan käräjäoikeuden tuominneen kuolleen naisen ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

67-vuotiasta naista oli syytetty törkeästä rattijuopumuksesta ja liikennerikkomuksesta. Hän ei saapunut helmikuussa oikeuden istuntoon, jossa asia käsiteltiin ilman hänen läsnäoloaan.

Oikeus tuomitsi naisen 60 päivän ehdolliseen vankeuteen ja 40 päiväsakkoon eli 840 euroon. Naiselle määrättiin ajokieltoa kesäkuuhun asti ja hänen tuli korvata valtiolle 140 euron päihdetutkimuskustannukset.

Tuomion antamisen jälkeen naisen rikoksista tuominnut käräjätuomari sai kuulla, että nainen oli kuollut viikkoa ennen istunto- ja tuomiopäivää.

Käräjätuomari toimitti maaliskuussa Helsingin hovioikeuteen kirjelmän, jossa vaati lainvoiman saaneen tuomionsa kumoamista. Hovioikeus kumosi naisen tuomion keskiviikkona.

”Tietysti se on vähän moraalikysymyskin. Onhan se tosi erikoista systeemin kannalta, että kuolleita tuomitaan. Siinähän jää myös päihdetutkimuskulut ja muut (kulut) voimaan, ja niitä saatettaisiin periä kuolinpesältä”, käräjätuomari toteaa IS:lle.

Tuomiovirhe oli tapahtunut teknisten seikkojen takia. Henkilön kuolema ei ollut ehtinyt päivittyä näkyviin tuomioistuimen käyttämään väestötietojärjestelmään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)