Verkkouutiset

AL selvitti: Ketkä tervehtivät kuljettajaa bussissa?

Lapset ja nuoret eivät ainakaan Tampereella huomioi linja-autoon noustessaan kuljettajaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Aamulehti uutisoi Tamkin opiskelijoiden viidellä tamperelaisella bussilinjalla tekemästä selvityksestä. Yksi opiskelija matkusti kullakin linjalla kolmen tunnin ajan kirjaten ylös matkustajien ja kuskien tervehdykset sekä iän ja sukupuolen. Havaintoja tehtiin kaikkiaan 524.

Selvityksen mukaan noin puolet 13-18-vuotiaista, 75 prosenttia 0-12 -vuotiaista ja 38 prosenttia 19-25-vuotiaista ei tervehtinyt bussiin tullessaan kuljettajaa lainkaan.

26-40-vuotiaista kuljettajaa tervehtimättä jätti 32 prosenttia. 40-60-vuotiasta tervehtimättä jätti enää vain 18 prosenttia.

Vain kuusi prosenttia kaikista matkustajista tervehti kuskia sanomalla huomenta, päivää, tervehdys tai iltaa. Heitä oli eniten 40 vuotta täyttäneissä matkustajissa.

Lisäksi kuusi prosenttia tervehti sanoen kuskille mooro, terveterve tai mors. Selvitys tehtiin siis Tampereella.

Nyökkäämällä tervehti lisäksi seitsemän prosenttia.

Selvityksessä huomautetaan kuskin käytöksen vaikuttavan tervehtimishalukkuuteen. Jos kuljettaja tervehti, matkustajat moikkasivat hieman useammin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)