Tummaa sokeria mainostetaan esimerkiksi kalsiumilla ja muilla kivennäisaineilla. Erot eri sokerilaatujen kivennäisaineissa ovat kuitenkin niin pieniä, ettei niillä ole merkitystä – ainakaan jos sokeria käyttää kuten pitäisi, eli kohtuudella.
Sokerista saa suositusten mukaan tulla kymmenen prosenttia kokonaisenergiantarpeesta.
Terveellisenä pidetty hedelmäsokeri eli fruktoosi taas on nykytiedon mukaan jopa haitallisempaa kuin tavallinen sokeri. Fruktoosi rasvoittaa maksaa tavallista sokeria herkemmin ja aiheuttaa vatsaoireita.
Toisaalta hedelmäsokeri on niin makeaa, että sitä voi käyttää vähemmän kuin tavallista sokeria.
Sokerin voikin valita maun ja käyttötarkoituksen mukaan. Laadun sijaan on syytä tarkkailla määrää. Runsas sokerinsyönti on tutkimusten mukaan yhteydessä kakkostyypin diabetekseen. Se myös rasvoittaa maksan jo lyhyessä ajassa ja altistaa ylipainolle sekä hampaiden reikiintymiselle.
Ylipainon kannalta pahimpia ovat sokeriset juomat, sillä ne eivät lisää kylläisyyden tunnetta.
Lehden vertailussa oli 18 erityyppistä sokeria.