Verkkouutiset

”Yleissitovuus ei poistu ilman tappelua, jossa kaadutaan saappaat jalassa”

Työehtosopimusten yleissitovuutta ei saa pois suomalaisesta työmarkkinakäytännöstä ilman taistelua, vakuuttaa Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hänen mukaansa jos paikallinen sopiminen vapautetaan työnantajien ja erityisesti Suomen Yrittäjien haluamalla tavalla, suomalaisen työtä tekevän tulevaisuus on ohrainen.

– Kymmenien prosenttien palkkojen alennus ja jatkuva kilpailu työpaikoista ulkomailta puskevan halpatyövoiman kanssa, Kyösti Suokas maalaa blogissaan.

Hänen mielestään rikkaat ovat rikastuneet pitämällä huolta omista asioistaan.

– Uskooko joku, että heitä todella kiinnostaa köyhä kansa? Kun seuraa Suomen politiikkaa jokaisen itselleen rehellisen on pakko myöntää, että leikkaukset kohdistuvat poikkeuksetta niihin, joilla leikattavaa vähiten on.

Suokas toteaa, että työnantajien tavoitteleman paikallisen sopimisen esteenä on työehtosopimusten yleissitovuus.

– Se ei Suomesta poistu ilman tappelua, jossa kaadutaan, jos kaadutaan, saappaat jalassa. Yleissitovuus on turvannut puoli vuosisataa suomalaisten työssä käynnin edellytykset, mahdollisuuden tulla palkalla toimeen. Ei tätä anneta sovinnolla pois, kirjoittaa Suokas.

Hänen mukaansa ”Suomen tulevaisuutta eivät ratkaise ahneista valtaansa takertuneista ay-johtajista tarinoita sepittelevät lehdet”.

– Eikä hallituksen sylikoira YLE, vaikka se tekisi ”nyhjää tyhjästä” -menetelmällä minkä tahansa määrän skandaaliohjelmia ammattiliitoista.

Suokas muistuttaa, että Suomessa on yli kaksi miljoonaa liittoihin kuuluvaa palkansaajaa.

– Eivät he luovu toimeentulostaan vain sen takia, että poliittisessa vallassa olevat tai poliitikkoja käskyttävät miljonäärit näin vaativat. Yleissitovuus ei ole yhtä tärkeä kaikille. Taistelu yleissitovuudesta ei kuitenkaan jättäisi ketään sen ulkopuolelle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)