Ksml: Ravintoloiden hävikkiruokaa välittävä palvelu laajenee

Hävikkiruokaa välittävä palvelu on laajentanut toimintaansa Helsingistä Jyväskylään ja Turkuun, kertoo Keskisuomalainen.

  • LKS 20111019 Seisova pöytä Teboil Tähtihovissa Heinolassa 18. lokakuuta 2011. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Toiminta hyödyttää erityisesti seisovasta pöydästä ruokaa tarjoavia lounasravintoloita.

    ()

Ravintoloiden hävikkiruokaa on nyt mahdollista ostaa kotiin Jyväskylässä ja Turussa Helsingin lisäksi. Perussääntönä on, että hävikkiruoka-annos maksaa maksimissaan 60 prosenttia ravintolassa myytävän lounaan hinnasta.

ResQ:n tuottama palvelu toimii siten, että siinä mukana olevat ravintolat ilmoittavat järjestelmään päivittäin heiltä yli jääneen ruoan ja sen hinnan. ResQ Clubiin rekisteröitynyt asiakas näkee tarjonnan järjestelmästä ja tekee sen kautta tilauksensa ravintolalle, josta käy hakemassa ruokansa. Palvelu toimii sekä Internet-selaimella että kännykkäsovelluksella.

Välityspalvelu on toiminut tammikuusta lähtien Helsingissä ja sittemmin myös Espoossa, jossa se on yhtiön mukaan löytänyt asiakaskuntansa. Kuukaudessa ravintoloiden määrä on kasvanut kuudesta yli 25:een, joista päivittäin tulee ostettavaksi noin 200 annosta. Palvelulla on Helsingissä 5 000 käyttäjää.

Käyttäjien määrä on rajattu, jotta kysyntä ja tarjonta kohtaavat toisensa. Ruoka-annosten hinnat ovat vaihdelleet 3–6 euron välillä.

Palveluun rekisteröityminen on ilmaista sekä siihen mukaan lähteville ravintoloille, että asiakkaille. Asiakkaat maksavat ravintolalle tilamaansa ruoan hinnan jo palvelun kautta tilauksen tehdessään ja välityspalvelu puolestaan ottaa provision ravintolan palvelun kautta myymistä annoksista.

Toiminta hyödyttää erityisesti seisovasta pöydästä ruokaa tarjoavia lounasravintoloita, jotka eivät pysty tarkalleen arvioimaan päiväkohtaisesti ruoan menekkiä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.