Verkkouutiset

500 miljoonan euron ”ideologinen” silta, jonne autolla ei saa ajaa

Veteraanivaikuttajat ihmettelevät Helsingin Kruunusillat-jättihanketta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sdp:n entinen kansanedustaja ja ex-meppi Lasse Lehtinen kirjoittaa Helsingin tulevista Kruunusilloista Ilta-Sanomissa. Niistä uhkaa hänen mukaansa tulla ”valkoinen elefantti”, suuruudenhullu epäonnistuminen.

Lasse Lehtisen mukaan ”hanke on vihreän kaupunkisuunnittelun märkä uni” ja sen lopullinen hintalappu on monen mielestä puoli miljardia euroa.

– Silta palvelee ainoastaan jalankulkijoita, pyöräilijöitä ja raitiovaunulla kulkijoita, Lasse Lehtinen ihmettelee.

– Mutka metrorataan olisi tullut halvemmaksi. Kruunusiltaan verrattuna Guggenheim olisi ekoteko.

Helsingin kaupungin mukaan 1,2 kilometrin pituisen sillan ylittäisi päivittäin pyörällä tai kävellen kesät talvet 3 000 käyttäjää. Lehtisen mukaan ei tarvitse olla kummoinen ennustaja nähdäkseen, että ”tuulessa ja tuiskussa useimmat pyöräilijät valitsevat ratikan tai muuttuvat autoilijoiksi ja kiertävät nykyisiä väyliä pitkin”.

– Hankkeen suuri ajatusvirhe on kuitenkin pohjimmiltaan ideologinen. Tämän hintaisen suunnitelman tulee ottaa huomioon sekin mahdollisuus, että sillan käyttötarkoitus halutaan joskus muuttaa, hän vaatii autojen palvelemista tarvittaessa.

Verkkouutiset kertoi aiemmin kokoomuksen kunniapuheenjohtaja Ilkka Suomisen samansuuntaisesta ihmettelystä koskien Kruunusillat-hanketta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)