Verkkouutiset

Jutta Urpilainen: Olen harmissani että Sipilän hallitus ei ole pitänyt näitä tärkeänä

Sosialidemokraattien entistä puheenjohtajaa harmittavat aiempien koulutuspanostusten leikkaukset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Jutta Urpilainen (sd.) kertoo, että hän piti koulutuksellisen tasa-arvon edistämistä ja syrjäytymisen ehkäisemistä tärkeinä tavoitteina ollessaan mukana neuvottelemassa pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) hallituksen ohjelmaa.

– Hallituskumppaneiden kanssa löytyi yhteinen ymmärrys siitä, että valtionavustuksia kohdennetaan koulutuksellisen tasa-arvon edistämiseen ja opetusryhmien pienentämiseen, Urpilainen kirjoittaa sanomalehti Pohjalaisessa.

Enimmillään nämä olivat hänen mukaansa yli sadan miljoonan vuositasolla, nuorisotakuuseen taas suunnattiin 60 miljoonaa.

– Olen harmissani siitä, että pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus ei ole pitänyt näitä saavutuksia tärkeänä.

Opetusryhmien pienentämiseen ja koulutuksen tasa-arvoon liittyvät avustukset ovat Urpilaisen mukaan laskeneet rajusti noin 20 miljoonaan euroon. Samoin on käynyt nuorisotakuulle, jonka rahoitus tälle vuodelle on laskenut alle puoleen.

Rahoituksen vähentäminen näistä hankkeista saattaisi hänen mukaansa olla perusteltua, mikäli koulutuksen tasa-arvo ja nuorten syrjäytyminen peruskoulun jälkeen olisi korjautunut muilla keinoin. Urpilaisen mukaan esimerkiksi yhä useampi peruskoulun suorittaneista ei kuitenkaan osaa kunnolla lukea ja koulutuksen ja työelämän ulkopuolella olevien nuorten kustannukset yhteiskunnalle ovat noin 300 miljoonaa euroa vuosittain.

– Opetuksen laatuun kuuluu myös koulutuksellinen tasa-arvo. Kaikkien oppilaiden yksilöllinen huomioiminen ei kuitenkaan ole mahdollista ylisuurissa opetusryhmissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)