Verkkouutiset

Koulureppuun saa pian katsoa – oppilas voi valita kurkkaajan

Vuoden 2014 alusta voimaan tuleva koulurauhapaketti antaa uusia valtuuksia suitsia häiriökäyttäytymistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vuoden 2014 alusta rehtorit ja opettajat saavat uusia keinoja puuttua oppilaan häiriökäyttäytymiseen.

Oppilaan reppuun voidaan katsoa, jos siellä uskotaan olevan esineitä tai aineita, jotka vaarantavat oppilaan oman tai muiden turvallisuuden.

Tarkastaminen edellyttää kuitenkin perusteltua ja ilmeistä syytä.

Ministeriön asiaa koskevassa tiedotteessa todetaan lisäksi, että ”läsnä tulee olla kaksi aikuista, joista toisen oppilas voi valita”.

Myös jälki-istuntokäytäntöihin on tulossa muutosta. Jatkossa kirjallisten ja suullisten tehtävien teettäminen tulee tässä yhteydessä mahdolliseksi.

Asia herätti taannoin keskustelua, kun Sylvään koulun rehtori Jari Andersson sai oikeuskanslerilta huomautuksen ojennettuaan tupakoinnista kiinni jääneitä oppilaita perinteisen jälki-istunnon sijasta tupakkatutkielman teolla.

Vuoden 2014 alusta voimaan tulevat muutokset liittyvät eduskunnan hyväksymään niin sanottuun koulurauhapakettiin, joka muuttaa perusopetusta, lukiokoulutusta ja ammatillista koulutusta koskevaa lainsäädäntöä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)