Verkkouutiset

Opetusviraston mukaan tuuletuksella välituntisin voi päästä hyviin tuloksiin sisäilman laadussa

Oppilaiden mielestä vain muutamassa koulussa Helsingissä on huono sisäilma, käy ilmi tuoreesta kyselystä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin eteläisen ja keskisen alueen peruskoulujen oppilailta kyseltiin viime keväänä kokemuksia sisäilman laadusta.

Kyselyn vastausten mukaan koulujen sisäilman laadussa ja oppilaiden oireilussa oli Helsingin opetusviraston mukaan varsin vähän vaihtelua koulujen välillä. Vain muutamassa koulussa huonoa sisäilmaa ja oireilua koettiin enemmän.

– Lähes kaikkiin niistä kouluista, joissa koettiin huonoa sisäilmaa, on suunnitteilla peruskorjaus, kertoo kiinteistöpäällikkö Sari Hildén Helsingin kiinteistöviraston tilakeskuksesta opetusviraston tiedotteessa.

Kaupunki selvittää viraston mukaan, millä muilla toimenpiteillä huonoksi koettua sisäilmaa voidaan parantaa kyselyssä esiin nousseissa kouluissa.

– Esimerkiksi ilmanvaihdon tehostamisella, tuuletuksella välituntisin ja siivouksella voidaan päästä hyviin tuloksiin, kertoo Helsingin opetusviraston sisäilmatyöryhmän vetäjä, työsuojelupäällikkö Marja Paukkonen.

Sähköinen kysely lähetettiin noin 5 700 oppilaalle, ja siihen vastasi 70 prosenttia ala-asteen oppilaista ja 52 prosenttia yläasteen oppilaista. Kysely kuuluu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Helsingin yliopiston ja Helsingin kaupungin yhteistyöhankkeeseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)