Verkkouutiset

Susanna Koski: Ideaaliin maatalouden tukien poistosta on todellisuudessa pitkä tie

Kansanedustaja toivoo, ettei kokoomusnuorten vaatimus maataloustukien poistamisesta tarkoita "tässä ja nyt".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koski kirjoittaa Facebookissa kokoomusnuorten viikonvaihteen liittokokouksesta. Koski linkkaa tähän Maaseudun Tulevaisuuden juttuun, jossa kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov toteaa, että ”yritys- ja maataloustukien radikaali leikkaaminen ja säästyneiden verojen täysimittainen kohdentaminen yritysverotuksen keventämiseen mahdollistaisi yhteisöveron kevennyksen jopa alle 10 prosenttiin”

– Sympatiseeraan kokoomusnuoria yhä ja siksi tulkitsen tätä kannanottoa siten, ettei siinä toivottavasti esitetä jättäytymistä nykyisen maatalouspolitiikan ja tukijärjestelmän ulkopuolelle tässä ja nyt, Susanna Koski toteaa.

– Eihän maatalous ole varsinaisesti kannattavaa juuri missään päin maailmaa ja sitä tuetaan aivan muista syistä, suunnilleen kaikkialla. Kyse saattaa olla ideaalista, johon todellisuudessa on pitkä tie. Jos viestinnässä ei kyetä tätä toistaiseksi kulkematonta matkaa kohti ideaalia riittävästi konkretisoimaan, todennäköisyys provosoituneisiin väärinkäsityksiin on suuri, Koski huomauttaa.

– Saatan olla myös väärässä, hän lisää.

Susanna Koski toimi kokoomusnuorten puheenjohtajana ennen Daniel Sazonovia 2013-15.

Daniel Sazonov vastaa hänelle Facebookissa.

– Ei toki kaikkea maatalouden tukemista ole mielekästä lopettaa jo huoltovarmuussyytkin huomioiden. Paino tässä myös suorissa ja epäsuorissa yritystuissa, mutta MT halunnut nostaa maataloustuet kärkeen. Toki niissäkin perattavaa löytyy – kuten myös maatalouden kannattavissa toimintaedellytyksissä normituksen yms. Puolella, Daniel Sazonov kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)