Verkkouutiset

PS:n Turunen epäilee korruptiota joissain bioenergia- ja tuulivoimahankkeissa

Kansanedustaja Kaj Turunen (PS) arvelee, että joidenkin bioenergia- ja tuulivoimahankkeiden valmistelu ei täytä kansainvälisiä korruption torjunnan kriteereitä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Maassamme on useita bioenergia ja tuulivoimahankkeita, jotka ovat hakeneet valtiolta tai valtion organisaatiolta erilaisia yritys- tai energiatukia. Joissain tapauksissa voi olla, että hankkeiden valmistelelu ei täytä kansainvälisiä korruption torjunnan kriteereitä. Päätöksien tekijöinä voi olla henkilöitä jotka itse, tai heidän lähipiirinsä, saavat toteutuneesta hankkeesta taloudellista hyötyä, Turunen kertoo tiedotteessaan.

Turusen mukaan yhteiskunnan alulle saattamat hankkeet voivat olla ongelmallisia korruption kannalta silloin, kun hankkeissa mukana ollut virkamies saa toteutuneesta hankkeesta taloudellista hyötyä itselleen tai lähipiirilleen.

– Kuinka työ- ja elinkeinoministeriö tutkii tuettavat hankkeet korruption ehkäisemisen kannalta? Kuinka ministeriössä varmistetaan se, ettei tuen myöntämisen jälkeen hankkeen toteuttaneessa yrityksessä tehdä sellaisia järjestelyjä joilla korruption ehkäisemisen ennakkotoimenpiteet kierretään? kysyy Turunen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)