Verkkouutiset

”Eliiitti pitää köyhiä alempiarvoisina”

Kansanedustaja Anna Kontulan (vas.) mielestä osa suomalaisesta eliitistä halveksuu köyhiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Anna Kontulan mielestä suomalaisen eliitin moitteettomaan pintaan ilmestyy aika ajoin säröjä.

”Pöytäpuheen sivulauseessa pienituloisia nimitetään ”pohjasakaksi”. Tai sitten joku arvelee, että sosiaaliturvan varassa elävillä ei ole ”kompetenssia aitoon ystävyyteen”. Kolmas suree ”kansan kateellisuutta”, jonka vuoksi eliitti ei voi avoimesti iloita menestyksestään”, Kontula kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan.

Käytöstavat eivät Kontulan mukaan horju samalla tavalla esimerkiksi homoista, vammaisista tai venäläisistä puhuessa.

”Ei voi välttyä johtopäätökseltä, että osa suomalaisesta eliitistä, tietoisesti tai ei, pitää köyhiä alempiarvoisina. ”Huonompaa ainesta”, joku taisi sen sanoa.”

Kontulan mielestä eliitin köyhiin kohdistama halveksunta voi helposti muuttua yhteiskunnalliseksi eriarvoisuudeksi.

”Eliitti hallitsee lainsäädäntöä, oikeuslaitosta, valtamediaa ja elinkeinoelämää. Sen mielipiteet vaikuttavat siihen, millainen sosiaaliturva tässä maassa on, missä saa tupakoida, kenen sairaudet hoidetaan tai kuka saa äänensä kuuluviin.”

Viime talvena vellonut keskustelu työttömyysturvan vastikkeellisuudesta on Kontulan mukaan puhdas esimerkki tilanteesta, jossa eliitin epäluottamus työttömiä kohtaan pyrkii osaksi lainsäädäntöä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)