Verkkouutiset

Anna Kontula eduskunnan tietokoneista: Täällä ei toimi edes virukset

Kansanedustaja sai tarpeekseen eduskunnan tietokoneiden ja netin toimimattomuudesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Anna Kontula (vas.) kirjoittaa Facebookissa istuskelevansa eduskunnassa nyt toista päivää jumittuneen tietokoneen ääressä.

– Mulla on käytössä parhaillaan varakone nro 2 tai 3, en ihan muista. On tossa raksutellut perustuslakia auki nyt reilu 20 minuuttia, Anna Kontula toteaa.

Hänen mukaansa ongelma on se, että kaikki ”varakoneet” ovat jonkun toisen vanhoja koneita, jotka ovat viallisina palautuneet it-tukeen.

Kontula kirjoittaa pyytäneensä ”atk-tuelta (täällä oikeasti on vielä semmoinen)” tietokonetta, jolla voisi kirjoittaa word-tiedostoja ja pääsisi eduskunnan intranettiin, jotta hän voisi käyttää myös lakien valmisteluaineistoja.

– Normaalisti julkiset hakutoiminnot riittäisivät, mutta nyt ne ovat ainakin syksyyn asti solmussa, Anna Kontula huomauttaa eduskunnan nettisivuista.

– Sanoin, että ei tarvitse olla oma kone, eikä uusi, kunhan joku toimiva löytyisi. Että voin tulla vaikka jonkun lomalla olevan virkamiehen työpisteelle tai jotain. Yrittävät selvittää asiaa, mutta eivät uskalla luvata mitään.

Kontula irvailee eduskunnan ”digiloikkaa” ja ”sähköisiä kokouksia”.

– Näillä spekseillä on ihan turha pelätä mitään kyberhyökkäystä, kun ei täällä toimi edes virukset.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)