Verkkouutiset

Syyskuun lopulla SAK esitti työttömyysturvan lyhentämistä, nyt tuomitsee

Hallituksen päättämä ansiosidonnaisen lyhentäminen sadalla vuorokaudella ei kelpaakaan SAK:lle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Torstaina 24. syyskuuta 2015 SAK:n hallitus julkisti tästä linkistä löytyvän ”Työmarkkinoiden kriisisopimuksen”. Se oli keskusjärjestön tuolloinen korvaava ehdotus maan hallitukselle työllisyyden ja kustannuskilpailukyvyn parantamiseksi 4,2 prosentilla.

Ehdotukseen sisältyi myös työttömyysturva. SAK esitti, että ”säästöt toteutetaan lyhentämällä ja porrastamalla työttömyysturvan kestoa ja pidentämällä omavastuuaikaa yhdellä päivällä”.

Tiistaina 13.10.2015 maan hallituksen talouspoliittisesta ministerivaliokunnasta kerrottiin, että ansiosidonnaista työttömyysturvaa lyhennetään 100 vuorokaudella. Kesto putoaa nykyisestä 500:sta 400 päivään ja lyhyempien työsuhteiden kohdalla 400:sta 300 päivään. Ansioturvan tasoa ei muuteta.

Tiistaina 13.10.2015 iltapäivällä SAK antoi tästä löytyvän tiedotteen keskusjärjestön kielteisinä kommentteina hallituksen päätökseen. Tiedotteen otsikon mukaan ”hallituksen leikkaukset työttömyysturvaan eivät lisää työpaikkoja”.

Tiedotteessa SAK:n johtaja Saana Siekkinen toteaa, että ”hallituksen esittämä raju leikkaus ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan heikentää työttömien toimeentuloa ja uhkaa ajaa osan työttömistä toimeentulotuen piiriin”.

Tiedotteen mukaan ”SAK on leikkausta valmistelleessa työryhmässä korostanut, ettei se hyväksy ansioturvaan kohdistuvaa heikennystä”.

”Siekkinen tähdentää, että ansioturvan leikkaus pienentää suomalaisten sosiaaliturvaa lähes 347 000 työttömän tilanteessa. Samaan aikaan hallitus vielä karsii työllistämisen määrärahoja”, uudessa tiedotteessa todetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)