"Ammattikorkeakouluopiskelijat on siirrettävä YTHS:n palveluiden piiriin"

Kokoomusopiskelijat ehdottavat Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön palvelujen laajentamista myös ammattikorkeakouluopiskelijoille.

  • LKS 20160226 - Osastonhoitaja Kirsi Helosuo mittaa potilaan verenpaineen YTHS:n terveyasemalla Töölössä Helsingissä 25. helmikuuta 2016. HUOM! TILANNE ON LAVASTETTU. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

    Osastonhoitaja Kirsi Helosuo mittaa potilaan verenpaineen YTHS:n terveyasemalla Töölössä Helsingissä.

    ()

Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Marianna Kupias vaatii, että sote-uudistuksen jatkovalmistelussa osana Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön YTHS:n roolin arviointia käydään huolellisesti läpi mahdollisuus laajentaa säätiön palvelut myös ammattikorkeakouluopiskelijoille.

Tällä hetkellä YTHS tarjoaa terveydenhoitopalveluita vain yliopisto-opiskelijoille, ja ammattikorkeakouluopiskelijoiden terveydenhuolto on kuntien vastuulla.

– YTHS:llä on tällä hetkellä paras asiantuntemus opiskelijoiden tarvitsemista terveyspalveluista ja myös parhaimmat edellytykset ennaltaehkäistä korkeakouluopiskelijoiden mahdollisia terveysongelmia työelämän aikana. Ammattikorkeakouluopiskelijoiden siirtäminen YTHS:n palveluiden piiriin edistäisi etenkin opiskelijoiden yhdenvertaisuutta, kun sekä yliopisto- että ammattikorkeakouluopiskelijoiden käytettävissä olisi samat laadukkaat ja saavutettavat terveydenhoitopalvelut. Samalla voitaisiin entisestään vahvistaa YTHS:n roolia opiskelijaterveydenhuollon asiantuntijana sekä ensisijaisena palveluntuottajana, Kupias arvioi Tuhatkunnan tiedotteessa.

Kokoomusopiskelijat katsoo, että palveluiden laajentuessa osa YTHS:n rahoituksesta voitaisiin kerätä ylioppilaskuntien ja opiskelijakuntien perimällä pakollisella terveydenhoitomaksulla. Ylioppilas- ja opiskelijakunnan jäsenyyden tulisi kuitenkin olla opiskelijalle vapaaehtoinen

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.