Verkkouutiset

Kokoomuskansanedustajat vaativat raskaalle liikenteelle talvirenkaita

Kokoomuksen kansanedustajat Outi Mäkelä, Kalle Jokinen ja Jukka Kopra peräävät ripeää etenemistä raskaan liikenteen talvirengaspakossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– On käsittämätöntä, että Suomen talviliukkailla teillä kulkee edelleen pääsääntöisesti ulkomaista raskasta kalustoa kesärenkailla. Suomalaisissa autoissa renkaiden urasyvyydet pääsääntöisesti ovat kunnossa, Kalle Jokinen toteaa trion yhteisessä tiedotteessa.

– Huonot renkaat ovat liikenneturvallisuusriski kaikille teillä liikkuville ja vahinkotilastot kertovat, että rekkojen suistumisia sattuu Suomessa päivittäin tammi–maaliskuussa, Jukka Kopra puolestaan toteaa.

Tilanne johtuu siitä, että Suomessa ei tällä hetkellä ole voimassa erillisiä vaatimuksia kuorma-autojen rengastukselle talvikuukausina. Edustajat toivovatkin, että määräykset saataisi naapurimaiden Ruotsin, Norjan ja Venäjän kanssa samalle tasolle.

– Ministeriössä on parhaillaan valmisteilla laaja tieliikennepaketti, mutta talvirengasasia olisi muutettavissa pelkällä ministerin asetuksella. Sikäli ei ole perusteita jäädä odottamaan lakipaketin valmistumista vaan asiassa voitaisi edetä niin, että muutos ehtisi vielä tämän talven viimeisille liukkaille, Outi Mäkelä esittää.

Myös Suomen kuljetus ja logistiikka SKAL on ajanut raskaan kaluston talvirengaspakko jo pitkään.

Liikennelakityöryhmän esityksen mukaan kuorma- ja linja-autoilta sekä yli 60 kilometrin nopeudella ajavilta traktoreilta edellytettäisiin talvirenkaita vetävillä akseleilla. Talvirenkaita olisi käytettävä vetoakseleilla joulukuusta maaliskuuhun.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)