Verkkouutiset

Kokoomusedustajat puolustavat koululaisten kerhotoimintaa

Kuntien heikentynyt taloustilanne on heikentänyt pienempien oppilaiden mahdollisuutta saada aamu- ja iltapäivätoimintaa. Ratkaisuksi ehdotetaan esimerkiksi asiakasmaksujen indeksiin liittämistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustajat Pia Kauma, Raija Vahasalo ja Sanna Lauslahti toivovat, että peruskoululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan rahoitus turvataan. Edustajat jättivät perjantaina kirjallisen kysymyksen toiminnan asiakasmaksuista, joita muun muassa kuntien heikko taloustilanne ja siitä aiheutuneet säästöt ovat kurittaneet. Edustajien mukaan säästöt ovat johtaneet siihen, että 1. ja 2. luokan oppilaille ei ole mahdollista järjestää kaikkialla riittävässä määrin koululaisten iltapäivätoimintaa.

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan asiakasmaksut ovat pysyneet muuttumattomina vuodesta 2004, eikä niitä ole sidottu indeksikorotuksiin. Toiminnan järjestämisestä aiheutuvat kustannukset ovat kuitenkin nousseet joka vuosi. Uudet menot ovat jääneet kuntien hoidettavaksi.

– Tämä on käytännössä tarkoittanut sitä, että alan yrittäjille ja kolmannen sektorin toimijoille on jäänyt jatkuvasti vähemmän rahaa käytettäväksi aamu- ja iltapäiväkerhojen tuottamiseen, kansanedustajat toteavat.

Kauma, Vahasalo ja Lauslahti ehdottavat kysymyksessään, että asiakasmaksujen suuruutta tarkastellaan ja niiden liittämistä indeksiin pohdittaisiin. Aamu- ja iltapäivätoiminnan maksuja voitaisiin myös periä päivähoitomaksujen tyyppisesti. Lisäksi ne voitaisiin edustajien mielestä sitoa sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain mukaisiin päivähoidon enimmäismaksuihin.

– Aamu- ja iltapäivätoiminta on monille lapsille hyvin tärkeää, mutta tilanne on tällä hetkellä taloudellisesti kestämätön, edustajat toteavat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)