Verkkouutiset

Kokoomus valitsee torstaina ministerin

Petteri Orpon mukaan vaihtoehtoja on monia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kutsuu puoluehallituksen koolle tekemään esityksen ministeristä. Puoluehallitus kokoontuu torstaina ja tekee esityksen, jonka eduskuntaryhmä käsittelee kokouksessaan iltapäivällä. Tällainen menettely on vakiintunut käytäntö kokoomuksessa.

Hallitus päätti keskiviikkona päättyneessä puoliväliriihessä, että kokoomukselle tulee oikeusministerin salkku, ympäristö- ja maatalousministerin tehtävät jaetaan ja ne kuuluvat keskustalle sekä perussuomalaisille lohkaistaan opetusministeriöstä kulttuuriministerin salkku, johon myös Eurooppa-asiat kytketään Timo Soinin tontilta.

Oikeusministeriksi tultaneen valitsemaan juristi. Kokoomuksen eduskuntaryhmässä on kaksi juristia: kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ben Zyskowicz, joka on perinteisesti kieltäytynyt ministerin tehtävistä.

Petteri Orpo kertoi keskiviikkona puoliväliriihen yhteydessä, että hänellä on monia vaihtoehtoja ministeriksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)