Verkkouutiset

Kansanedustajat kaipaavat uutta supertietokonetta

Kansallisella investoinnilla haluttaisiin turvata tieteen ja tutkimuksen tarvitsema laskentainfrastruktuuri.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustajat Sanna Lauslahti (kok.) ja Sari Sarkomaa (kok.) haluavat mahduttaa uuden supertietokoneen 35 miljoonan euron hankinnan kansallisena investointina vuosien 2017-2019 valtiontalouden kehykseen. Heidän mukaansa investointi kannattaa, koska laskennallisen tieteen potentiaalinen taloudellinen vaikutus ja panos-tuotto -suhde on huomattava.

– Kyse ei ole pelkästä laskennasta, vaan ennen kaikkea siitä, että voimme olla mahdollistamassa huippututkimuksen tekemistä Suomessa, he sanovat tiedotteessaan.

Laskennallisen tutkimuksen infrastruktuuri on heidän mukaansa välttämätön suomalaiselle tieteelle ja sen tulevaisuudelle. Jos uuden supertietokoneen hankintaa ei tehdä, romahtaa laitteiston suorituskyky kansainvälisessä vertailussa.

Uudistamalla varmistetaan heidän mukaansa mahdollisuus olla jatkossakin mukana kisaamassa eurooppalaisesta tutkimusrahoituksesta ja varmistetaan jo käynnissä olevien tutkimushankkeiden saumaton eteneminen.

– Suomi ei saa jättäytyä tässä jälkeen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)